150.000 € από το ΥΠΕΣ στο δήμο Τυρνάβου για αντιμετώπιση ζημιών από φυσικές καταστροφές σε υποδομές

Στ. Τσικριτσής: Και αυτή η χρηματοδότηση έρχεται μετά από διεκδικήσεις της σημερινής δημοτικής αρχής στα συναρμόδια υπουργεία

Ο υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος με απόφασή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ενέταξε την πράξη «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5223811 στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων». Η Πράξη χρηματοδοτείται με το ποσό των 150.000 € από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ

Η πράξη αφορά στην αποκατάσταση κτηνοτροφικών οδών και περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες σε υφιστάμενους αγροκτηνοτροφικούς δρόμους στον Δήμο Τυρνάβου.

Επιπλέον, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης ύδρευσης σε περιοχές ποιμνιοστασίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ύδρευσης των δημοτικών γεωτρήσεων σε περιοχές ποιμνιοστασίων του Δήμου Τυρνάβου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκληθήκαν από τις καταιγίδες Daniel και Elias.

Oi εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση ηλεκτροκινητήρων και ηλεκτρικών πινάκων αντλιοστασίων και εκσκαφές χάνδακα με τοποθέτηση σωλήνων ύδρευσης. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στις οδούς και τα δίκτυα ύδρευσης που χρησιμοποιούνται από κτηνοτρόφους, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των συνθηκών μετακίνησης τους προς τις κτηνοτροφικές μονάδες τους και την αποκατάσταση της υδροδότησης των μονάδων τους.

Ο Στ. Τσικριτσής

Αναφερόμενος στην απόφασή του υπουργού ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίηση για τη νέα χρηματοδότηση που δίνεται από το ΥΠΕΣ στο δήμο Τυρνάβου για την επούλωση πληγών που άφησαν στις πλημμυρόπληκτες περιοχές οι φυσικές καταστροφές του Daniel του Elia.

Αυτή η χρηματοδότηση έρχεται μετά την εξασφάλιση χρημάτων για την αγροτική οδοποιίας για να επιλύσει προβλήματα σε κτηνοτροφικούς δρόμους και στα δίκτυα ύδρευσης και αποτελεί όπως και όλες οι άλλες χρηματοδοτήσεις που ήλθαν στο δήμο ξεκάθαρο αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και των αιτημάτων που κατέθεσε από την πρώτη στιγμή της θητείας της η νέα δημοτική αρχή στα συναρμόδια υπουργεία, έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση των συνθηκών στις πληγείσες περιοχές για τον γεωργικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό του δήμου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ