Η Πόλη που Θέλουμε: «Ουσιαστικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις του επικεφαλής και των δ.σ. στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου»

Δείτε τί αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Τρίτη, ο επικεφαλής Σάμερ Αμάρι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πόλης που Θέλουμε» ζήτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης, το πρόβλημα που έχει προκύψει με το «ενοίκιο» και την εκ νέου στέγαση των μαθητών της Δ.Κ. Δένδρων. Ένα αίτημα που έχουν καταθέσει και γραπτώς στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/06/24.

Επίσης για το ίδιο θέμα, επανειλημμένα πρότειναν τη δημιουργία επιτροπής με τη συμμετοχή όλων, έτσι ώστε να υπάρξει πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση λύσης άμεσα.

Πέραν τούτου, στην ίδια συνεδρίαση ζητήθηκε ενημέρωση για την κατάσταση στα σφαγεία αλλά και πότε προγραμματίζεται να καταθέσει τα στοιχεία ο εκκαθαριστής. Ένα αίτημα που έχουν κάνει γραπτώς δύο φορές προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και με ερώτημα, αφού ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, στην διαδικασία της ειδικής συνεδρίασης της πρώτης λογοδοσίας.

Όσον αφορά πάντως την διαδικασία της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πόλης που Θέλουμε» είναι οι μοναδικοί μέχρι στιγμής που θέτουν θέματα προς ενημέρωση/συζήτηση, ενώ εξ’ αρχής έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τον τρόπο που πραγματοποιείται η διαδικασία, καθώς πιστεύουν πως ο νομοθέτης, όσον αφορά την λειτουργία και χρησιμότητα της διαδικασίας, δεν βοηθά στο να δοθούν λύσεις μέσα από τον διάλογο, που είναι από τα σημαντικότερα σε μία δημοκρατική διαδικασία, σαν αυτήν της λογοδοσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ