Γ. Λαμπρούλης: Βάζετε πλάτη σε αυτούς που θα πουλάνε πολιτική προστασία και εμπεδώνετε τη λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»

«Βάζετε πλάτη σε αυτούς που θα πουλάνε πολιτική προστασία», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις», ζητώντας την απόσυρσή του.

Υπογράμμισε ότι η υποχρεωτική ασφάλιση περιουσίας δεν έρχεται να βοηθήσει τον λαό των περιοχών που έχουν πληγεί ή θα πληγούν στο μέλλον από φυσικές καταστροφές, αλλά να εμπεδώσει την ατομική ευθύνη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, της πολιτικής του κόστους – οφέλους.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, εννέα μήνες μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία κι ενώ ο λαός υποφέρει από την εγκληματική πολιτική, ανοίγοντας τον δρόμο διάπλατα στην ιδιωτική ασφάλιση, ειδικά των κατοικιών, εκεί όπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι βλέπουν πεδίο δόξης λαμπρό για τα κέρδη τους. Αλλωστε, κατήγγειλε, λίγες μέρες μετά τις πλημμύρες, οι ασφαλιστικές εταιρίες είχαν αρχίσει σαφάρι με “προσφορές” και “προγράμματα” προς τον λαό της Θεσσαλίας, για ασφάλιση των περιουσιών τους, ουσιαστικά είχαν αρχίσει ένα σαφάρι για να μαζέψουν πελατεία.

Κατήγγειλε ότι οι σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας ακόμα μένουν σε κοντέινερς παρότι δίνονταν υποσχέσεις για νέα σπίτια ενώ 4 χρόνια μετά τον Ιανό, υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν πάρει το σύνολο των αποζημιώσεων ενώ ο ΕΛΓΑ, ως γνωστόν καλύπτει μόνο ένα μέρος των καταστροφών.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται η απαλλαγή του κράτους από τις αποζημιώσεις σημείωσε ο Γ. Λαμπρούλης τονίζοντας πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει ν΄ αγωνίζεται για ρήξη με την πολιτική του κόστους – οφέλους, της ατομικής ευθύνης, για αποζημιώσεις στο 100%, για μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ