Η Akuo Energy καινοτομεί και εισάγει την συμμετοχική χρηματοδότηση στο γιγάντιο έργο πράσινης ενέργειας Thessaly Solar Power

H Akuo Energy, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής έργων πράσινης ενέργειας στον κόσμο με χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ της τάξεως του 1.5 GW στην Ελλάδα, θέλοντας να αναδείξει τη φιλοσοφία της για την κατασκευή έργων βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική αποδοχή καινοτομεί και προωθεί την συνέργεια της τοπικής κοινωνίας στα έργα ΑΠΕ, εισάγοντας την έννοια του crowdfunding και εγκαινιάζοντας την πρώτη καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλία.

Τι είναι το crowdfunding;

Οπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης παρουσίασης του προγράμματος και έναρξης της καμπάνιας στην Αθήνα παρουσία της υφυπουργού Αλ. Σδούκου, του υφυπουργού Χρ. Κέλλα και βουλευτών, από τον SEO Κ. Ανδρεουσόπουλο και στελέχη της Akuo Energy,

τo crowdfunding (συμμετοχική χρηματοδότηση) δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επενδύσουν οι ίδιοι στο έργο, εξασφαλίζοντας παράλληλα οικονομικό όφελος.

Η Akuo έχει μεγάλη εμπειρία διεθνώς στον τομέα αυτό, προωθώντας την crowdfunding πλατφόρμα AkuoCoop by Landosphere. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ήδη από το 2017 στη Γαλλία και έχει συγκεντρώσει άνω των 12 εκατ. ευρώ από 1.873 συμμετέχοντες με δεκάδες έργα.

Πως θα εφαρμοστεί το crowdfunding στην Ελλάδα από την Akuo;

Η πρώτη καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding campaign) αυτής της νέας συνεργασίας θα στοχεύει στην αναχρηματοδότηση του έργου Thessaly solar power, ισχύος 4 MW. Η καμπάνια χρηματοδότησης θα είναι ανοιχτή σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και επιχειρήσεις, με αρχικό στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων ενός εκατομμύριου ευρώ, με το επενδυτικό προϊόν να έχει τη μορφή ομολόγων σταθερού επιτοκίου.

Παράλληλα, αυτή η λειτουργία ανοίγει νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τα διεθνή έργα του Ομίλου Akuo, προσφέροντας έτσι περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες στην βάση επενδυτών του.

Το crowdfunding έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλους τομείς, αλλά για πρώτη φορά θα γίνει πράξη στην καθαρή ενέργεια στην Ελλάδα και αναμένεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς γίνονται ενεργά μέλη στην επένδυση των έργων ΑΠΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ