Στον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας η χορωδία Κρανιωτών Λάρισας

Στην γραφική κωμόπολη της Φθιώτιδας, τον Άγιο Κωνσταντίνο ταξίδεψε η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η ξηροκρανιά» όπου συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στην 19η Χορωδιακή Συνάντηση «Ορφέας» Αγίου Κωνσταντίνου την περασμένη Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 που διοργάνωσε ο Δήμος Καμμένων Βούρλων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και ο Μουσικός Όμιλος «Ορφέας» Αγ. Κωνσταντίνου.

Συμμετείχαν αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από την Κάτω Τιθορέα, το Δίστομο, την Αράχωβα, τη Λάρισα και τον Αγ. Κων/νο, προβάλλοντας τη χορωδιακή μουσική ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας αλλά και ανάπτυξης δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χορωδιών, των φορέων και των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Οι χορωδοί και μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής στον υπέροχο προαύλιο χώρο του ομώνυμου Ιερού Ναού παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, αντιδημάρχων, εκπροσώπων της περιφέρειας και πολιτιστικών σωματείων.

Η μικτή χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η ξηροκρανιά» παρουσίασε ένα ευχάριστο ρεπερτόριο, με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της.

Στο πιάνο συνόδευσε η μουσικοπαιδαγωγός – καθηγήτρια πιάνου κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ο αντιδήμαρχος συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την συμβολή τους στη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής τέχνης. Με τη σειρά του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Γκονέλας συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλες οι χορωδίες ερμήνευσαν από κοινού το τραγούδι «Ανατολή – ανατολή» από το έργο «13 τραγούδια για τις αλησμόνητες πατρίδες» του μαέστρου Αντώνη Μπαλή, σε διεύθυνση του ιδίου. Ακολούθησε γεύμα και χορωδιακό γλέντι με όλες τις χορωδίες σε γνωστό κέντρο εστίασης της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ