Συνταξιούχος καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση για επίθεση σε θωρκισμένο όχημα χρηματαποστολής

ASCII

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο επέβαλε χθες το μονομελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Λάρισας σε έναν συνταξιούχο ο οποίος επιτέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε θωρακισμένο όχημα εταιρείας παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας, απειλώντας μάλιστα τον οδηγό ότι θα έκαιγε το όχημα σε περίπτωση που δεν άνοιγε το παράθυρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του θωρακισμένου οχήματος κράτησε την ψυχραιμία του και πάτησε τον συναγερμό, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού εκτιμήθηκε ότι η απειλή αυτή μπορεί να ήταν αντιπερισπασμός για άλλη έκνομη ενέργεια από τυχόν συνεργό, καθώς εκείνη τη στιγμή ο συνοδός χρηματαποστολών βρισκόταν εντός Super Market, επιχειρώντας χρηματαποστολή και ήδη το τεθωρακισμένο όχημα είχε και άλλη χρηματαποστολή από άλλο Super Market, ενώ και η επέμβαση της αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον συνταξιούχο ήταν άμεση.

Το δικαστήριο δεν πείσθηκε από τον ισχυρισμό του συνταξιούχου ότι χτύπησε το παράθυρο για να ζητήσει από τον οδηγό να καλέσει ταξί αφού δεν είχε χρόνο ομιλίας στο κινητό του και τον καταδίκασε στην παραπάνω ποινή.

Μετά το πέρας της δίκης ο εκπρόσωπος της TS Security Θ, Μωισιάδης δήλωσε:

Είναι προφανές πως κάποιοι δεν σέβονται το μεροκάματο των ιδιωτικών φυλάκων και με τις ενέργειες τους βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και κατ’ επέκταση τη ζωή, των ανθρώπων του μόχθου. Η οποιαδήποτε απειλή για φωτιά ή οτιδήποτε άλλο σε όχημα και ανθρώπους της εταιρείας μας είναι κάτι απαράδεκτο και φυσικά δεν γίνεται ανεκτό. Όποιος διανοηθεί να κάνει με οποιοδήποτε τρόπο κακό στην περιουσία και τους εργαζομένους μας θα βρει απέναντι του το νομικό τμήμα της εταιρείας μας και θα πληρώσει για τις πράξεις του. Αυτό σας το διαβεβαιώνω.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ και ολόκληρο το προσωπικό του Α.Τ. Λάρισας για την αστραπιαία επέμβαση τους και την ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Τέλος εκ μέρους ολόκληρου του εργατικού δυναμικού που κατέχει την άδεια εργασίας του ιδιωτικού φύλακα , ευχαριστώ την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους αξιότιμους Δικαστές και Εισαγγελείς για τη σημερινή πρωτόδικη απόφαση και για την ταχύτατη ολοκλήρωση της δίκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ