Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά πολεμικά παιχνίδια στη Λάρισα

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (παράρτημα της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε)

Η Λάρισα και ευρύτερα η Θεσσαλία έχουν ήδη μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου. Οι κάτοικοι της Λάρισας και της Θεσσαλίας βιώνουν καθημερινά την εμπόλεμη ατμόσφαιρα από τις συνεχείς υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ντρόουν.

Επανειλημμένως έχουμε αναδείξει ότι όλα τα αστικά κόμματα ευθύνονται για αυτήν την αθλιότητα, δεδομένου ότι σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους οργάνωσαν, συντηρούν και εξελίσσουν το χυδαίο ατόπημα κατά των λαών και κατά της ειρήνης.

Θυμίζουμε τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – Η.Π.Α και την «Αμυντική Συνεργασία», που ξεκίνησε επισήμως το 2018 επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α και συνεχίστηκε επί Ν.Δ, καθώς και τις «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν εκτενώς επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ολοκληρώθηκαν και ψηφίστηκαν επί Ν.Δ. πάντα με την συναίνεση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είναι τρομακτικό το ότι οι πολεμικές υποδομές στα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά προπύργια της Λάρισας και της Σούδας συνεχώς εκσυγχρονίζονται και εμπλουτίζονται με ογκώδη και πολύπλοκα έργα των Αμερικανών, τα οποία εντάσσονται στην επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης του ευρωατλαντικού άξονα αφ’ ενός, με τον υπό διαμόρφωση Ευρω-ασιατικό άξονα Ρωσσίας και Κίνας αφ’ ετέρου, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των διαύλων μεταφορών.

Ενδεικτικά, η 371η Αεροπορική Βάση Εκστρατευτικής Μοίρας (Expeditionary Air Base Squadron) της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές της στην 110η Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας, από όπου επιχειρούν τουλάχιστον 4 Εναέρια Μη Επανδρωμένα Οχήματα (UAV) τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία διαθέτοντας μεγάλη επιχειρησιακή εμβέλεια αποτελούν τα «μάτια» των Αμερικανών από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Εύξεινο Πόντο.

Η Μοίρα αυτή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει αναλάβει επίσης την υποστήριξη και διεκπεραίωση και γιγαντιαίων αμερικανικών μεταγωγικών αεροσκαφών.
Αναφορές στον τύπο αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν εκτός των άλλων να στήσουν και ένα εργαστήριο ελέγχου υγρών καυσίμων για τα αεροσκάφη που επιχειρούν από την Λάρισα.

Σκοπός τους είναι να ελέγχουν τύπους καυσίμων όπως: aviation gasoline (AVGAS), βιοκαύσιμα, καύσιμα από βιομάζα, biodiesel, diesel fuel, ethanol-fuel grade, gasoline, heavy distillates, aviation turbine fuel (πχ JP-5, JP-8, Jet A, F-24), κηροζίνη, LNG – LPG, φυσικό αέριο, petroleum και crude oil feedstocks, petroleum coke, fly-ash, και lube oil, όπως αυτά καταγράφονται σε σχετικά αμερικανικά έγγραφα.

Το εργαστήριο που σχεδιάζουν θα έχει έκταση από 185 έως 298 τ.μ. με προβλεπόμενο χώρο για την αποθήκευση χημικών, εύφλεκτων και επικίνδυνων υλικών.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις μας και τους φόβους μας για την εξελισσόμενη πολεμική εμπλοκή της χώρας και εμφανώς μεγιστοποιούν τους κινδύνους για το λαό, τον οποίον δυνητικά μετατρέπουν σε στόχο ενδεχομένων αντιποίνων, από χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής απειλής, υπό συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πιθανής γενίκευσης των ενεργών πολέμων.

Επί πλέον η φονική ΝΑΤΟϊκή βάση της Λάρισας πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τον λαό με την σχεδιαζόμενη υποδομή επεξεργασίας και φύλαξης εύφλεκτων και επικίνδυνων χημικών υλικών και καυσίμων.
Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, καταγγέλλει την όλο και διευρυνόμενη εμπλοκή της Ελλάδας και της Λάρισας, συνεχή απειλή για τον λαό και την ειρήνη και συνεχίζει με αφοσίωση και πάθος τον αγώνα εναντίον των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων του θανάτου και της εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικές αποστολές.

Καλούμε τον λαό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να καταδικάσειι την παραπέρα εμπλοκή της πόλης μας και της περιοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους , να θέσει εμπόδια στους πολεμικούς σχεδιασμούς , στον ιμπεριαλισμό και τους πρόθυμους υπηρέτες τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ