Δεν πάει άλλο

Ανακοίνωση του παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Οι συντάξεις μας και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί τεράστια συρρίκνωση, την τελευταία δεκαπενταετία.
Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξανεμίζουν το μηνιάτικό μας πριν ολοκληρωθεί το εικοσαήμερο.

Τρέμουμε να ανοίξουμε τους φακέλους με τους λογαριασμούς και τις στιγμές που πρέπει να πάμε στο γιατρό και για να πάρουμε τα φάρμακά μας.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της μάς έχει μετατρέψει σε επαίτες, Μας ταΐζει με διάφορα «pass» και περιμένει να την ευγνωμονήσουμε κιόλας για τη μεγαθυμία της.

Φτάνει πια!

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση των πάντων στην λογική, ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα ζει και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.
Δε συμβιβαζόμαστε με τις θανατηφόρες περικοπές στις συντάξεις, στα δώρα και στις κοινωνικές παροχές,. Τα δουλέψαμε, τα πληρώσαμε με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας και συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε με εισφορές.

Απαιτούμε να μας επιστραφούν.

Δεν ανεχόμαστε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Δεν ανεχόμαστε την τεράστια έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων. Καταγγέλλουμε ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ασφαλιστικό φορέα, παρά την αποχώρηση 1.300 υπαλλήλων από τη δημιουργία του εδώ και επτά χρόνια

Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε τους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης; για τον περιορισμό των χρόνων αναγνώρισης με εξαγορά και την παραπέρα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης. Επίσης, τη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση και την κατάργηση της μιας από τις δύο εθνικές συντάξεις που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συντάξεις χηρείας.

Να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απέναντι στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους για την κατάργηση του οκτάωρου και του πενθήμερου. Θα αντιμετωπίσουν την οργή μας για τις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές τους, όταν «λεφτά υπάρχουν» για να εμπλέξουν τη χώρα στους Νατοϊκούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα και τα ξοδεύουν αφειδώς, αλλά όταν πρόκειται για αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς «ξύνουν τον πάτο του βαρελιού».

Διεκδικούμε:

-Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού.
-Άμεση επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους και εργαζομένους στο δημόσιο τομέα.
-Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).
-Καταβολή των συντάξεων χηρείας με δικαίωμα επιλογής του επιζώντα για το ποια από τις συντάξεις θα κρατήσει ως κύρια με παράλληλη απόδοση της δεύτερης στο 70% εφ’ όρου ζωής.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ και σε όλους τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής για την άμεση έκδοση συντάξεων και τροποποιητικών πράξεων, με βάση τις χιλιάδες ενστάσεις που οφείλονται στα τραγικά λάθη του αυτομαποιημένου συστήματος και του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης της ΝΔ.
-Άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και δημιουργία νέων μονάδων ΜΕΘ.
-Κατάργηση κάθε χαρατσιού που έχουν επιβάλλει στην πρόσβασή μας στις Δημόσιες Δομές Υγείας και στα φάρμακα, που πληρώνουμε διπλά μέσω της φορολογίας και των εισφορών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ