Προχωρούν ο βιολογικός καθαρισμός στο Δαμάσι και τα δίκτυο όμβριων στον Τύρναβο

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Υποδομών Νίκος Αρβανίτης και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, Σταύρος Τσαγκαράκος επισκέφθηκαν σήμερα δύο σημαντικά έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΤ στον δήμο Τυρνάβου, τον Βιολογικό καθαρισμό του Δαμασίου και τα δίκτυα ομβρίων υδάτων, με σκοπό να διαπιστώσουν και να ελέγξουν την πορεία των εργασιών.

Για τον Βιολογικό του Δαμασίου ο Δήμαρχος Τυρνάβου δήλωσε:

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι προχωρούν με πολύ εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες του νέου Βιολογικού καθαρισμού Δαμασίου που είναι ο τέταρτος Βιολογικός της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου.
Η νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του οικισμού Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου κατασκευάζεται σε αγροτεμάχιο του Δήμου, έκτασης περί τα 10.900 m2, σε απόσταση 700m ΝΑ του οικισμού.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.982.984,10 € και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Για τα Δίκτυα ομβρίων ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αρβανίτης δήλωσε :

Από την σημερινή αυτοψία που πραγματοποιήσαμε με τον Δήμαρχο και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ στην κατασκευή των δικτύων, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει γρήγορη εξέλιξη στην κατασκευή του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ».

Τα έργα αφορούν κατασκευή δικτύων ομβρίων σε όλο το Δήμο Τυρνάβου για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών. Τώρα κατασκευάζονται τα δίκτυα ομβρίων στην πόλη του Τυρνάβου και με το πέρας των εργασιών αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης θα ξεκινήσει η κατασκευή δικτύων ομβρίων και στην πόλη του Αμπελώνα.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.500.000 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ