Γ. Ρούντας: Η συνεργασία της ΝΔ με την Σαουδική Αραβία εξασθενεί την Ελληνική Άμυνα, δεν έχει ανταποδοτικά οφέλη

Στη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τα σχέδια νόμων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με θέμα: α) «Κύρωση της Διευθέτησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με το καθεστώς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» και β) «Κύρωση της Συμφωνίας Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» (01/07/2024), τοποθετήθηκε  ο Γεώργιος Ρούντας, βουλευτής Λάρισας της ΝΙΚΗΣ.
Στην τοποθέτησή του ανέφερε:
“Η Ν.Δ. ενώ έχει υπογράψει από το 2021 και το 2020 δύο προβληματικές διεθνείς συνθήκες συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία, εν τούτοις σήμερα για πρώτη φορά τις επικυρώνει στην Ελληνική βουλή, αφού ήδη έχει στείλει ελληνική αποστολή στην Σαουδική Αραβία! Στην ουσία για 3 χρόνια δεν έχει ρυθμίσει το καθεστώς παραμονής της εκεί.
Χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για την Ελλάδα η Ν.Δ. αποφάσισε να στηρίξει την αμυντική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διαθέτει 100 δις δολάρια σε αμυντικούς εξοπλισμούς το χρόνο. Δυστυχώς με την απόφασή της αυτή η Ν.Δ. θέτει σε κίνδυνο την αμυντική ικανότητα της Ελλάδος.
Συγχρόνως ομολογεί, ότι ενώ έχει στείλει συστοιχία πυραύλων Patriot στην Σαουδική Αραβία ακόμη δεν έχει φέρει προς ψήφιση στην Βουλή την σχετική σύμβαση!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ