Αντιπολεμική: Ανεπιθύμητοι στη Λάρισα Ν. Δένδιας – Ζοσέπ Μπορέλ

Η κίνηση ζητά να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση «Aspides».  Ο Δήμαρχος κ. Μαμάκος και ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας να πάρουν θέση

Την πόλη μας επισκέπτονται σήμερα, 5 Ιουλίου, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κ. Ν. Δένδιας με τον επικεφαλής της Ε.Ε. για θέματα Ασφάλειας κ. Γιοσέπ Μπορέλ, οι οποίοι θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο και συγκεκριμένα το Κέντρο της Επιχείρησης “Ασπίδες” για να ενημερωθούν από τον υποναύαρχο Β. Γρυπάρη για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα.

Κανένα “εθνικό συμφέρον” δεν υπηρετεί η συμμετοχή των Ελληνικών φρεγατών ( ΥΔΡΑ και ΨΑΡΑ ) στην Ευρωενωσιακή επιχείρηση «Aspides», χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καθώς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, για να συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Οι Χούθι πριν την έναρξη των επιχειρήσεων προειδοποίησαν : << Καθημερινά εγκλήματα γενοκτονίας Παλαιστινίων , με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι γυναίκες και παιδιά, μπροστά στα μάτια και με γνώση όλου του κόσμου, και όλες οι χώρες πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα για τον τερματισμό τους. Δυστυχώς, η κίνηση ορισμένων χωρών με τους πολεμικούς στόλους τους προς υποστήριξη των δραστών της γενοκτονίας και η σιωπή άλλων χωρών μας ανάγκασαν να αναλάβουμε μονομερή στρατιωτική δράση για να τη σταματήσουμε, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να το κάνουμε >>. Σημειώνουμε ότι οι Χούθι επιτίθενται μόνο σε πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, πιέζοντας και ζητώντας να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων.

Η προειδοποίηση τον Χασάν Νασράλα ηγέτη της Χεζμπολάχ προς τη Λευκωσία ούτε τυχαία είναι, ούτε ασήμαντη μπορεί να θεωρηθεί :

«Γνωρίζουμε ότι (Το Ισραήλ) κάνει ασκήσεις στην περιοχή, αν όμως χρησιμοποιήσει εγκαταστάσεις της Κύπρου, όπως αεροδρόμια και λιμάνια, για να κάνει χτυπήματα εναντίον μας τότε θα χτυπήσουμε αυτές τις εγκαταστάσεις».
«Αν βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου».
Η επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή είναι αποτέλεσμα της δολοφονικής-επιθετικής πολιτικής του Ισραήλ, που χρόνια τώρα σφάζει τους Παλαιστίνιους, επιτίθεται και βομβαρδίζει γειτονικές χώρες, ανατινάζει Πρεσβείες και νοσοκομεία, δολοφονεί αποστολές του ΟΗΕ με τις πλάτες των ΗΠΑ και ΕΕ. που τροφοδοτούν τη βουλιμία του .

Η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός κινδυνεύουν να συμπαρασυρθούν στις φλόγες του πολέμου με την στάση της Κυβέρνησης αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλπ που έσπευσαν να στηρίξουν το κράτος-δολοφόνο σε μια επίδειξη στρατηγικής συναίνεσης στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Με την πολιτική τους εμπλέκουν την χώρα μας όλο και πιο βαθιά στις πολεμικές εκστρατείες του Ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, στη Γάζα, στην Ερυθρά θάλασσα και αλλού.

Η διάθεση των βάσεων και η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εμπόλεμες περιοχές δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του Ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Η αποστολή φρεγάτας και η ανάληψη της διοίκησης από την 1η Στρατιά της Λάρισας της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ «Aspides» στην Ερυθρά θάλασσα, η ενεργοποίηση των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη στήριξη του Ισραήλ (όπως και των αντίστοιχων βρετανικών στην Κύπρο), η εκπαίδευση πιλότων της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στην Ελλάδα, η μετατροπή όλης της χώρας σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η αθρόα αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, το όργιο εξοπλισμών σε βάρος των λαϊκών αναγκών, αποτελούν ορισμένες από τις πλευρές της εμπλοκής του Ελληνικού κράτους στις πολεμικές επιχειρήσεις. Με την αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας, της 110 Π.Μ. της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης έχουμε παραδώσει, τη χώρα στους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες και μας έχουν εμπλέξει στην εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών τους σχεδίων, μετατρέποντάς την, τόσο σε ορμητήριο, όσο και σε στόχο αντιποίνων !

Τόσο η συμμετοχή στην επιχείρηση «Aspides» όσο και άλλες αποστολές Ελληνικών πολεμικών πλοίων, στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, στο πλαίσιο Νατοϊκών σχηματισμών, αποδεικνύουν περίτρανα ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της προμήθειας πολεμικών πλοίων και άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που χρυσοπληρώνει ο Ελληνικός λαός. Ενώ η Κυβέρνηση επικαλείται την αντοχή της οικονομίας για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα ( εργαζομένων , συνταξιούχων αγροτών … ) την ίδια στιγμή περισσεύουν τα χρήματα για αποστολή όπλων στην Ουκρανία και φρεγάτες στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Χρειάζεται να δράσουμε από κοινού όλες οι δυνάμεις για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί :

• Να γυρίσουν αμέσως πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, με πρώτες τις φρεγάτες ΥΔΡΑ – ΨΑΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα .

• Αποχώρηση από την επιχείρηση «Aspides».

• Να σταματήσει η τροφοδότηση της Ουκρανίας με όπλα.

• Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

• Διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

• Άμεση διακοπή των διπλωματικών και άλλων σχέσεων με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

• Όχι στα τρομερά εξοπλιστικά προγράμματα, κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες.

• Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση-Λευτεριά στην Παλαιστίνη .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ