Συμπαράταξη Λαρισαίων: Όλο το παζάρι σε έναν ιδιώτη; Γιατί;

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης για την εμποροπανήγυρη της Λάρισας

Με μία πρωτοφανή εισήγηση για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, που γεννά πολλά ερωτήματα, η νέα Δημοτική Αρχή, και μετά από απόφαση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Επιτροπής στις 3 Ιουλίου, επιχειρεί την αλλαγή του τρόπου εκμίσθωσης των χώρων της εμποροπανήγυρης Λάρισας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους όρους διενέργειας ότι «Εναλλακτικά δύναται ο Δήμος Λαρισαίων …ή εναλλακτικά δύναται ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου…….. να εκμισθώνει το σύνολο του χώρου ή μέρος αυτού … σε τρίτο , ο οποίος θα αναλαμβάνει τη διοργάνωση και τη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης στο σύνολό της ή σε επιμέρους κομμάτια…..»

Γιατί υπάρχουν τόσα είτε, γιατί τόσες εναλλακτικές θέσεις, γιατί να εκμισθώνεται το σύνολο του χώρου ή μέρος αυτού σε τρίτο; Και μάλιστα ουσιαστικά να προβλέπεται η παραχώρηση της ίδιας της διοργάνωσης της Εμποροπανήγυρης;

Δεν μπορεί ο Δήμος, σύμφωνα με την πρακτική χρόνων όλων των Δημοτικών Αρχών, να διαθέσει τους χώρους εκμίσθωσης της εμποροπανήγυρης με ξεκάθαρες διαδικασίες, που θα μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος;

Και αν δεν μπορεί ή δεν θέλει, γιατί δεν εκχωρεί αυτές τις αρμοδιότητες στον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου; Δεν μπορεί ούτε ο Οργανισμός να διαθέσει τον χώρο; Τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Οι προτεινόμενες αλλαγές, που προωθεί η νέα Δημοτική Αρχή προβληματίζουν για τη σκοπιμότητά τους. Δεν παρέχει ασφάλεια για το τίμημα στους εμπόρους που θα κληθούν να διαπραγματευτούν με τον όποιο ιδιώτη εκμισθωτή. Δημιουργεί ερωτηματικά για την ίδια τη λειτουργία και το μέλλον της Εμποροπανήγυρης.

Η εκμίσθωση των χώρων επιβάλλεται να γίνει με διάθεση αυτών από το Δήμο και τις υπηρεσίες του ή τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου. Κάθε άλλη πρόβλεψη μόνο προβληματίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ