Ο Σπ. Μαρίνης της ΑΣΕ νέος πρόεδρος στη Δ.Ο.Ε.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 29ης Ιουνίου 2024, συγκροτήθηκε σήμερα 8/7/2024 :

  • Πρόεδρος: Μαρίνης Σπύρος
  • Αντιπρόεδρος: Πετράκης Σταύρος
  • Γενικός Γραμματέας: Κικινής Θανάσης
  • Ειδική Γραμματέας: Βενετοπούλου Γιώτα
  • Οργανωτικός Γραμματέας: Ζορμπάς Αχιλλέας
  • Ταμίας: Τρούλης Γιώργος
  • Υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων: Βουρδουμπάς Νίκος
  • Υπεύθυνος Υλικού και Βιβλιοθήκης: Ρούπας Γιάννης
  • Υπεύθυνος εκδόσεων: Γκούμας Θανάσης
  • Μέλη: Πατέλη Βιολέττα, Γκαραγκάνης Αναστάσιος

Η ΑΣΕ για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι,
πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 8/7/2024 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ, με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του με τους νέους συσχετισμούς, όπως προέκυψαν μετά την 93η Γενική Συνέλευση.
Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.), τονίσαμε πως είναι ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Ομοσπονδία και να οργανώσει άμεσα την απάντησή της απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και μπροστά στα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοιχτά.

Επαναλάβαμε την θέση για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, σύμφωνα με τη βούληση του κλάδου όπως αυτή αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Κάθε συνδικαλιστική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της και το μερίδιο που της αναλογεί σύμφωνα με τη δύναμη που της έδωσε ο κλάδος. Στη βάση αυτής της θέσης είχαμε αναλάβει τη θέση του Γραμματέα του 2022.

Με βάση τα παραπάνω και παίρνοντας υπόψη πως η ΑΣΕ στις τελευταίες εκλογές αναδείχτηκε σε 1η δύναμη στην Ομοσπονδία με καθαρή εντολή και με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη δύναμη (ΔΑΚΕ) , στη συγκρότηση του νέου προεδρείου αναλάβαμε τον Πρόεδρο (Μαρίνης Σπύρος), τον Οργανωτικό Γραμματέα (Ζορμπάς Αχιλλέας) και τον Υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (Βουρδουμπάς Νίκος).

Η συγκρότηση του προεδρείου έγινε με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων πλην των Παρεμβάσεων, που εξέφρασαν την άποψη ότι ο «συσχετισμός είναι αρνητικός και δεν αφήνει περιθώρια για αγωνιστικές αποφάσεις», ενώ στην πορεία διατύπωσαν την πρόταση για προγραμματικό προεδρείο, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Εντύπωση προκαλεί ότι η ίδια δύναμη το 2015 ούσα 2η δύναμη στη ΔΟΕ (πρώτη ήταν η ΔΑΚΕ) διεκδίκησε τον πρόεδρο και μάλιστα σε κάλεσμα για προγραμματικό προεδρείο με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ψέγουν την ΑΣΕ που ως πρώτη δύναμη, με την ψήφο των συναδέλφων/ισσών, διεκδίκησε και τον πρόεδρο της ΔΟΕ. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οι εκλεγμένοι της ΑΣΕ ξεκαθαρίσαμε ότι η ομοσπονδία πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει στην βάση του καταστατικού αλλά και των αποφάσεων του Δ.Σ. και των Γ.Σ. και όλες και όλοι θα κριθούμε στο κατά πόσο θα συμβάλουμε. Οι δυνάμεις τις ΑΣΕ θα παλέψουν μέσα στο ΔΣ της ΔΟΕ, στα ΔΣ των ΣΕΠΕ και της ΓΣ στην ίδια τη βάση του κλάδου με τις θέσεις και την γραμμή πάλης που μπορεί πραγματικά να ενώσει τον κλάδο και να ανοίξει το δρόμο για νίκες.

Συναδελφισσες, συνάδελφοι,

Η επόμενη μέρα για τους μαθητές μας, για όλο τον κλάδο, για τις λαϊκές οικογένειες που πασχίζουν να μορφώσουν τα παιδιά τους είναι εδώ, με την κυβέρνηση να απεργάζεται ακόμα μεγαλύτερους κόφτες στα δικαιώματά μας (ν/σχ για Ειδική Αγωγή, κουτσουρεμένους διορισμούς, ελαστική εργασία, πετσοκομμένους μισθούς, κλπ). Βασικό επίδικο της επόμενης περιόδου είναι η ΔΟΕ να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, για να μπουν εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να φουντώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

Σε αυτή την κατεύθυνση οι 3, πλέον, εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΔΟΕ θα τιμήσουμε την ψήφο των συναδέλφων και θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη μάχη για να ανασάνει ο κλάδος, να περάσει σε θέση επίθεσης για όλα όσα έχει ανάγκη!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ