Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για την παραίτηση διευθύντριας

Δείτε τί αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών Λάρισας χαιρετίζουμε την παραίτηση της συναγωνίστριας Χαρχαρίδου Αναστασίας, η οποία δεν δέχτηκε να προβεί σε αξιολόγηση νεοδιόριστης συναδέλφισσας που υπηρετεί στο σχολείο που είναι Διευθύντρια. Να τονίσουμε ότι ως Διευθύντρια συμμετείχε όλο αυτό το διάστημα στην απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η επιλογή της συναδέλφισσας να παραιτηθεί και να σταθεί αγωνιστικά με τη μεριά των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, των δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, δίνει αποστομωτική απάντηση στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, στις απειλές για κυρώσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Αποδείχνει ότι υπάρχουν σήμερα οι διαθέσεις να εκφραστεί αγωνιστικά – συλλογικά, σε όλα τα επίπεδα, γενικευμένη απόρριψη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της αντιδραστικής αξιολόγησης.

Το ηθικό δίλημμα «με ποιον θα πας και ποιον θ’ αφήσεις» έχει λυθεί από τους συναδέλφους που –παρά τον φόβο και τις απειλές – επιδιώκουν με κάθε τρόπο να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με όσους τάσσονται ενάντια στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών,

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας με γενικές συνελεύσεις συλλογικά θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ