Αλίκη Αλατά: Μία έμπειρη επαγγελματίας του Τουρισμού και του Μάρκετινγκ στη Λάρισα

Έχοντας αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική της πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Αλίκη Αλατά με καταγωγή από τον Αμπελώνα, επέστρεψε στη Λάρισα το 2023 και άνοιξε τη δική της επιχείρηση, προσφέροντας υπηρεσίες συμβούλου Hospitality Marketing & Real Estate.

Η Αλίκη, με σπουδές και σκληρή δουλειά σε εμβληματικές επιχειρήσεις του τουρισμού, έχει κτίσει ένα σπουδαίο βιογραφικό που της ανοίγει πόρτες, όπως πρόσφατα που κλήθηκε στο 2ο συνέδριο RevTech (Hotel Revenue Technology) που διεξήχθη από την 3Point3 στη Πράγα της Τσεχίας, 6-8 Ιουνίου 2024 και ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του.

Στο συγκεκριμένο διεθνές συνέδριο παρουσίασε την οπτική του Μάρκετινγκ στον πολυτελή τουρισμό, σε μία διαδραστική με το κοινό συζήτηση, αναλύοντας μια συναρπαστική ματιά στις μελλοντικές τάσεις και στρατηγικές του κλάδου. Το κοινό και οι υπόλοιποι εισηγητές αποτελούνταν από διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου στην Ευρώπη.

Στην εισήγησή της, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών, την ενίσχυση της ικανοποίησης και την πιστότητα των ταξιδιωτών. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι αναδυόμενες τάσεις στον τομέα του πολυτελούς ταξιδιού, όπως ο τουρισμός ευεξίας, η βιωσιμότητα, οι solo ταξιδιώτες και η τηλεργασία. Οι στρατηγικές μάρκετινγκ που προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών είναι απαραίτητες για να παραμείνουν τα ξενοδοχεία ανταγωνιστικά και πρωτοπόρα σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο.

Το βιογραφικό της

Η Αλίκη είναι οικονομολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Digital Marketing & Social Media από το University of Sheffield.
Από το 2015 έως το 2019 εργάστηκε στο Digital Marketing τμήμα της Marriott International στην Αθήνα με βάση το ξενοδοχείο ορόσημο, Μεγάλη Βρετανία. Διαχειριζόταν πολυτελή καταλύματα σε Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη, Κρήτη και Costa Navarino μεταξύ άλλων προορισμών, καθώς και το Destination Marketing website για την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμό.

To 2019 μετακομίζει στην Βαρκελώνη στο αντίστοιχο τμήμα, όπου με βάση το εμβληματικό W Hotel Barcelona, διαχειριζόταν το digital marketing και τις online καμπάνιες για 5άστερα ξενοδοχεία στην Ισπανία. Από το 2020 έως το 2023 διετέλεσε διευθύντρια Μάρκετινγκ για 3 πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου στην Μαγιόρκα.

Το 2023 μετακόμισε στην Λάρισα για να ανοίξει την δική της επιχείρηση, προσφέροντας υπηρεσίες συμβούλου Μάρκετινγκ & Real Estate. Ο ρόλος της περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατηγικών σχεδίων μάρκετινγκ και την εκτέλεση τους, για την επιτυχημένη είσοδο πολυτελών ξενοδοχείων στην αγορά, τη διαρκή ανάπτυξη με επίκεντρο την βιωσιμότητα και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εξειδικεύεται επίσης στην ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας για ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στη διαχείριση ιστοσελίδων, SEO και social media μάρκετινγκ, δημιουργεί προσαρμοσμένες στρατηγικές για την ενίσχυση της προβολής της επωνυμίας, την επίτευξη στόχων και την αύξηση του κέρδους.

Τέλος, ξεκίνησε πρόσφατα με ενθουσιασμό τη νέα της πορεία στον τομέα της Διαχείρισης Ακινήτων. Με μια προσεκτική και επαγγελματική προσέγγιση, βοηθά αποτελεσματικά του πελάτες της σε όλα τα στάδια διαχείρισης του ακινήτου τους ή εύρεσης της ιδανικής για αυτούς επένδυσης.

Είναι μέλος της ομάδας Real Experts by Keller Williams One.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ