«Γολγοθάς» για υποψήφιους μουσικών σχολών στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων στη Λάρισα

Πολλά παράπονα για σοβαρή ταλαιπωρία που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων για τις μουσικές σχολές που διεξήχθησαν στη Λάρισα, εξέφρασαν στο paidis.com γονείς αλλά και υποψήφιοι κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό Γολγοθά στις πιο κρίσιμες ημέρες που καθορίζουν εν πολλοίς το μέλλον τους.

Οπως εξηγούν αρχικά ορίστηκε το Γυμναστήριο του 7ου ΕΠΑΛ στη Λάρισα ως εξεταστικό κέντρο για τις γραπτές εξετάσεις αλλά και για το μάθημα της ακουστικής και μάλιστα ο χώρος του Γυμναστηρίου χωρίστηκε νοερά!!! σε αίθουσες με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την ηρεμία και τη συγκέντρωση των υποψηφίων.

Σαν να μην έφτανε αυτό βάλανε τους μαθητές μέσα στο χώρο του γυμναστηρίου, στις νοερά χωρισμένες αίθουσες, γύρω στις 11.30 π.μ. και τα θέματα για τη γραπτή εξέταση τους δόθηκαν γύρω στις 12.30 μ.μ. με συνέπεια οι υποψήφιοι να φορτωθούν με επιπλέον άγχος λόγω της αναμονής.

Αφού τελείωσαν οι γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι αναγκάστηκαν να δώσουν εξετάσεις ακουστικής στον ίδιο χώρο, που από την πλειοψηφία των υποψηφίων χαρακτηρίστηκε ακατάλληλος για τέτοια εξέταση, αφού υπάρχει μεγάλο ύψος σε έναν τεράστιο χώρο που επηρέασε αρνητικά τις επιδόσεις των μαθητών.

Στην επόμενη εξέταση αυτή των μουσικών οργάνων ως εξεταστικό κέντρο ορίστηκε το Μουσικό Σχολείο και εκεί όμως η ταλαιπωρία των υποψηφίων ήταν μεγάλη λόγω αναμονής αφού κανείς δεν φρόντισε να υπάρχουν περισσότεροι εξεταστές και περισσότεροι χώροι με αποτέλεσμα μαθητές που τα επίθετά τους ξεκινούσαν από τα πρώτα γράμματα του αλφάβητου να τελειώσουν νωρίς τη δοκιμασία και κάποιοι άλλοι με επίθετα στα τελευταία γράμματα να περιμένουν με τις ώρες να εξεταστούν.

Οι διαμαρτυρόμενοι επισημαίνουν ότι δημοσιοποίησαν τώρα τις ενστάσεις και τις επισημάνσεις τους ευελπιστώντας ότι κάποιοι από τους υπεύθυνους συνειδητοποιήσουν τα λάθη τους και δεν θα τα επαναλάβουν σε επόμενες εξετάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ