Επιτυχημένο το Διαδικτυακό Σεμινάριο ΣΕΠ της ΔΔΕ Λάρισας «Συμπλήρωσε σωστά και έξυπνα το μηχανογραφικό σου»

Με την έναρξη υποβολής των μηχανογραφικών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το διαδικτυακό σεμινάριο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Συμπλήρωσε σωστά και έξυπνα το μηχανογραφικό σου», την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 από 11:00 πμ. έως 13:00 μμ.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διά του γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Το σεμινάριο απευθύνονταν σε μαθητές – μαθήτριες της Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) και γονείς, και είχε ως στόχο να παρέχει πολύτιμες συμβουλές και πρακτικές οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:
 τα βήματα για σωστή και έξυπνη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, καθώς και τις παγίδες και τα συνήθη λάθη,
 την προτεραιότητα και τη στρατηγική επιλογής των σχολών με πρακτικές συμβουλές,
 τις σχολές και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ανά πεδίο,
 τις προϋποθέσεις των μετεγγραφών και τις αντιστοιχίες των σχολών,
 την εισαγωγή των διακριθέντων στον αθλητισμό μαθητών.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κος Νικόλαος Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αναμενόμενη ειδική ρύθμιση για διάθεση επιπλέον ποσοστού θέσεων 2% στα ΑΕΙ, για τους υποψηφίους της Γ΄ Λυκείου των πληγεισών περιοχών της Λάρισας.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι:
• Φωτεινή Κουτσοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Λάρισας,
• Λεωνίδας Μουζήθρας, του τμήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ.Δ.Ε. Λάρισας,
• Δάφνη Μπατσίλα, υπεύθυνη του γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Λάρισας,
• Χρυσή Λασπίδου, καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας, Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το σχεδιασμό και συντονισμό της παρουσίασης υλοποίησε η Έβελυν Αντωνίου του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και την υποστήριξη παρείχε ο Βασίλης Τσισπαράς του τμήματος Πληροφορικής της Δ.Δ.Ε. Λάρισας.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές – μαθήτριες και γονείς παρακολουθήσαν μέσω webex το διαδικτυακό σεμινάριο και είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προσωπικές τους απορίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τμήματα σχολών, τις προοπτικές τους και τα επαγγελματικά δικαιώματα τους, λαμβάνοντας άμεσα απαντήσεις και διευκρινήσεις από τους εισηγητές του σεμιναρίου.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με ιδιαίτερη ικανοποίηση συνέβαλαν ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κυρίως οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση, να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συμπλήρωση ενός σωστού και έξυπνου μηχανογραφικού προκειμένου να εκπληρώσουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων και η θετική τους ανταπόκριση, ενθαρρύνουν τις προσπάθειες και την αφοσίωση της Δ.Δ.Ε. Λάρισας στην παροχή υπηρεσιών στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Με την ολοκλήρωσή του, το διαδικτυακό σεμινάριο προβάλλεται στο κανάλι της Δ.Δ.Ε. Λάρισας: https://www.youtube.com/channel/UC8S-F21WzlO2_y_4l3IcgCQ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ