Ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας για την απειλητική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ και τις πιέσεις σχολικών συμβούλων-αξιολογητών στους απεργούς εκπαιδευτικούς

Μέσα στο καλοκαίρι, το ΥΠΑΙΘΑ με έγγραφο του Γ.Γ. επιχειρεί για πολλοστή φορά να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε απεργία αποχή. Σύμφωνα με αυτό καλεί τους αξιολογητές/τριες μέχρι και την 20/07/2024 να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη διευθέτηση τυχόν υφιστάμενων εκκρεμοτήτων στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ. Επιπλέον καλεί τους Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τη διάταξη του άρθρου 56 του ν.4823/2021(Α΄136).

Το υπουργείο βλέπει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση, τρία χρόνια τώρα, και προσπαθεί να τη λυγίσει! Επιτίθεται σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις, θεωρώντας ότι θα μας πιάσει στον ύπνο. Ο σχεδιασμός του δεν προχωράει καθώς χιλιάδες εκπαιδευτικοί και τη δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή για αυτό και καταφεύγει στην τρομοκρατία και απόπειρα δίωξης απεργών.

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το έγγραφο αυτό να αποσυρθεί! Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘΑ ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Δεν αφορά αμέλεια και ολιγωρία των εκπαιδευτικών και των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων η μη συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση, αλλά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους και μάλιστα με απόφαση γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ να μην περάσει στην εφαρμογή αυτής της οδηγίας!
Διαμηνύουμε στα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο.

Επισημαίνουμε στους αξιολογητές- συμβούλους να σταματήσουν να ενοχλούν στο ελάχιστο συναδέλφους/ συναδέλφισσες και τους διευθυντές στη διάρκεια της καλοκαιρινής άδειας. Δηλώνουμε ότι πιθανή απόπειρα επιβολής ποινής σε απεργούς εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας, θα τους φέρει αντιμέτωπους όχι μόνο με τις κινητοποιήσεις μας αλλά και με τις ένδικες – ποινικές ευθύνες που συνεπάγεται η αμφισβήτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου απεργιακού δικαιώματος των εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

Όλες και όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στη Δ/νση Π.Ε Λάρισας τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και ώρα 11 :00 το πρωί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ