Όταν οι μάσκες πέφτουν…

Δείτε την ανακοίνωση που υπογράφουν για την «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» ο Νίκος Ντάγκας και για το «Νέο Επιμελητήριο» ο Βασίλης Ζάρκος

Ελάχιστη έκπληξη, ασφαλώς, προκάλεσε στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας ο διαγκωνισμός των υποψηφίων για την προεδρία του Επιμελητηρίου Λάρισας κ.κ. Κωνσταντίνου Γουργιώτη και Δημήτρη Παπαλέξη για την εξασφάλιση της στήριξης της κυβερνητικής παράταξης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της… εκπόρθησης της προεδρίας.

Σε συναντήσεις αμφοτέρων με τη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Μαρίας Συρεγγέλα δόθηκε… μάχη προκειμένου οι δύο «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι πρόεδροι να τύχουν της κομματικής ευνοίας του κυβερνώντος κόμματος. Ο καθείς για τον εαυτό του ως «μοναδικός αυθεντικός εκφραστής» της. Και δημοσιοποίησαν αυτή τους τη… μονομαχία με ενημερωτικά δελτία που απέστειλαν στα ΜΜΕ της περιοχής. Είναι φανερό πως οι μάσκες κάποια στιγμή πάντα πέφτουν. Και αποδεικνύεται πως οι επικλήσεις περί «ανεξαρτησίας» είναι προσχηματικές.

Οι εκλογές του Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Λάρισας είναι βέβαιο πως θα αποκαλύψουν, όσο πλησιάζουμε προς αυτές, κι άλλες πτυχές του ανταγωνισμού, των προσωπικών φιλοδοξιών και των διενέξεων για την πρωτοκαθεδρία υπό την… κομματική ευλογία της ΝΔ. Φυσικά ανάλογες πρακτικές απέχουν πολύ από το να συνιστούν ενδεδειγμένες πρακτικές για την έκφραση της αγωνίας των ανθρώπων του επιχειρείν στην περιοχή μας.

Πολύ περισσότερο δε απέχουν από το να πείθουν πως οι προτεινόμενες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας αποτελούν ειλικρινή και υλοποιήσιμη προοπτική. Αντιθέτως δίνουν την αίσθηση πως στην εκλογική αρένα δικαιούται να προσδοκά υπερίσχυση όποιος επιτρέπει στο κόμμα του να τον… τραβά απ’ το μανίκι.

Από την πλευρά μας, ως επικεφαλής των επιμελητηριακών παρατάξεων «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» και «Νέο Επιμελητήριο», έχουμε επιλέξει την από κοινού κάθοδο στις επικείμενες αρχαιρεσίες. Δημοσιοποιήσαμε αυτή μας την απόφαση, επειδή αντίληψή μας είναι ότι η ενότητα των δυνάμεων, σε όσο ευρύτερη βάση γίνεται, με αρχές, συγκλίσεις, υλοποιήσιμες προτάσεις, μακριά από κομματικές κηδεμονεύσεις, είναι αυτό που αναζητά η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών για ένα αναγεννητικό αύριο του Επιμελητηρίου Λάρισας. Και σ’ αυτή τη δέσμευσή μας παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ