Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη έχει την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο για το κλίμα της, την ασφάλεια και την υγειονομική περίθαλψη

Ποιος δεν θα ήθελε να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του; Αν και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, μερικές φορές, όλα εξαρτώνται από το πού ζείτε.

Η Χάγη κατατάσσεται στο Νο. 1 για την ασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη και το κλίμα της!

Ο Δείκτης Ποιότητας Ζωής από τον Numbeo είναι μια «εκτίμηση της συνολικής ποιότητας ζωής σε μια πόλη ή χώρα». Ο δείκτης εξετάζει διάφορες μεταβλητές, όπως «αγοραστική δύναμη, επίπεδα ρύπανσης, προσιτές τιμές στέγασης, κόστος ζωής, ασφάλεια, ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης, χρόνους μετακίνησης και κλιματικές συνθήκες». Η λίστα βασίζεται επίσης σε απαντήσεις έρευνας που αποτυπώνουν τις πραγματικές εμπειρίες όσων ζουν σε κάθε μέρος.

Από την αξιολόγηση στα μέσα του 2024, η Χάγη (Den Haag), μια πόλη που βρίσκεται κοντά στη Βόρεια Θάλασσα στην Ολλανδία, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Και είναι μια θέση που κρατά για περισσότερο από ένα χρόνο.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα, η Χάγη σημείωσε συνολικά τις υψηλότερες βαθμολογίες στο κλίμα, την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλεια. Είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να βρουν τη χαρά τους χάρη, όχι μόνο, στο πανέμορφο ιστορικό της κέντρο, αλλά όπως σημείωσε το Διεθνές Κέντρο της Χάγης, είναι επίσης κοντά σε καταπράσινους εξωτερικούς χώρους και αμμώδεις παραλίες. Και, είναι κοντά σε μεγάλα αεροδρόμια όπως το Amsterdam Airport Schiphol (AMS), με πολλές επιλογές για διεθνή τρένα σε κοντινή απόσταση και πολλές επιλογές στην τοπική δημόσια συγκοινωνία.

Όσον αφορά την υπόλοιπη λίστα, στις πρώτες θέσεις κυριάρχησαν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με τη Νο. 2 θέση να πηγαίνει στο Λουξεμβούργο, και ακολουθούν Αϊντχόφεν, Ρότερνταμ, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Βιέννη, Ελσίνκι, Γενεύη και Φρανκφούρτη. Η πρώτη θέση εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήγε στο Περθ της Αυστραλίας, Νο. 14.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ