Δράση ενημέρωσης – περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των ηλικιωμένων στο ΚΑΠΗ Ραψάνης

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ο Δήμος Τεμπών με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργίου Νικολάου και σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής προστασίας ,Παιδείας- Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ραψάνης Περιβαλλοντική Δράση Ευαισθητοποίησης -Ενημέρωσης των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ειδική συνεργάτιδα του Δήμου σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Βασιλική Σαμαρίνα η οποία επικεντρώθηκε στην σημασία του νερού στην ανθρώπινη υγεία, τα πολλαπλά οφέλη του, τους τρόπους αποφυγής σπατάλης του πολύτιμου αυτού αγαθού καθώς και μια σύντομη ενημέρωση αναφορικά με το δάσος και τα οφέλη του στην ανθρώπινη ζωή.

Επίσης έγινε και ενδελεχής ενημέρωση αναφορικά με την ανακύκλωση υλικών και την χρησιμότητα αυτών. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Πανωραία Τσικλητάρη τονίζοντας πως στόχος της δράσης είναι οι ηλικιωμένοι να κατανοήσουν έννοιες όπως:

Επάρκεια νερού, λειψυδρία ,ενυδάτωση, αφυδάτωση και τρόποι αποφυγής αυτής, ξεχωριστή χρήση κάθε κάδου ανακύκλωσης, οφέλη αυτής, καθώς και δασική προστασία- αντιπλημμυρική θωράκιση και οφέλη αυτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των κατοίκων της Ραψάνης στην εκδήλωση ήταν καθολική.

Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκαν από το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Τεμπών φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ