Καλοκαίρι: Τέσσερις συνταγές για δροσερά κοκτέιλ Spritz

Καθημερινές βραδιές στο μπαλκόνι, τη βεράντα, τον κήπο ή την αυλή που τα απολαυστικά αφρώδη κοκτέιλ μετατρέπουν σε όνειρα θερινής νυχτός

Τα κοκτέιλ τύπου «spritz» είναι ελαφριά, απολαυστικά και πολύ δροσιστικά ποτά με βάση συνήθως κάποιο αφρώδες κρασί, κάποιο πικρό, αρωματικό απεριτίβο (Aperol, Campari ή Select) και ανθρακούχο νερό ή σόδα. Δημοφιλή στο παρελθόν κυρίως στην Ιταλία έχουν αγαπηθεί πλέον από όλο τον κόσμο, καθώς αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα απογευματινό ή βραδινό απεριτίφ πριν σερβιριστεί δείπνο.

Συνοδεύουν πάντως άνετα ελαφριά ορεκτικά. Το γνωστότερο κοκτέιλ της κατηγορίας αυτής είναι το Aperol Spritz, αλλά δεν χρειάζεται να περιορίζεται κανείς σε αυτό.

Aperol Spritz

Εκτέλεση: Γεμίστε ένα ποτήρι κρασιού με πάγο. Προσθέστε το Prosecco, το Aperol και τη σόδα. Ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού.

© Unsplash
Campari Spritz

Υλικά: 3 μέρη Prosecco, 2 μέρη Campari, 1 μέρος σόδα, πάγος, φέτες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Γεμίστε ένα ποτήρι κρασιού με πάγο. Προσθέστε το Prosecco, το Campari και τη σόδα. Ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού.

Limoncello Spritz

Εκτέλεση: Γεμίστε ένα ποτήρι κρασιού με πάγο. Προσθέστε το Prosecco, το Limoncello και τη σόδα. Ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Rose Spritz

Υλικά: 3 μέρη αφρώδες ροζέ κρασί, 2 μέρη λικέρ ιβίσκου ή λικέρ τριαντάφυλλου, 1 μέρος σόδα, πάγος, φέτες λεμονιού ή φράουλες για γαρνίσιμα

Εκτέλεση: Γεμίστε ένα ποτήρι κρασιού με πάγο. Προσθέστε το αφρώδες ροζέ κρασί, το λικέρ ιβίσκου και τη σόδα. Ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού ή φράουλες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ