Αντ. Γκουντάρας: Εμβληματική φυσιογνωμία ο Γιάννης Φλώρος

Αποκαλυπτήρια για την προτομή του στην τοπική κοινότητα Ανατολής του Δήμου Αγιάς

Η προτομή του αείμνηστου Γιάννη Φλώρου παρουσιάστηκε σήμερα στη γενέτειρα του, την τοπική κοινότητα Ανατολής του Δήμου Αγιάς σε μια εκδήλωση με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Ανατολής.

Στη διάρκεια της τελετής αποκάλυψης της προτομής, ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Γιάννη Φλώρου, καλύπτοντας επιγραμματικά την πολυσχιδή δραστηριότητα του, ως Υπουργού, Βουλευτή, Νομάρχη, γιατρού, αλλά κυρίως ως μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας της τοπικής κοινωνίας, ενός ανθρώπου που καθόρισε με το έργο και τις πράξεις του το μέλλον της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι είναι μια μεγάλη μέρα για το Δήμο Αγιάς, αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της μνήμης ως ενός μέσου καταγραφής της ζώσας ιστορίας του τόπου και αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που είχε ο ίδιος με το Γιάννη Φλώρο, μια σχέση «δασκάλου – μαθητή» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα ήμουν ο ίδιος αν δεν είχα θητεύσει δίπλα του, αν δεν είχα πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο της γνώσης και της εμπειρίας του» είπε ο Δήμαρχος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην βουλευτής και γιός του Γιάννη Φλώρου Νίκος Φλώρος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, η Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγ. Λιακούλη, η αντιπεριφερειάρχης Ανδριάνα Κομήτσα, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κ. Γιαννακόπουλος, πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που τίμησε τη μνήμη μιας από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες που ανέδειξε η περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ