Β. Κόκκαλης σε Κ. Τσιάρα: Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές που προκάλεσε ο καύσωνας στα ροδάκινα του Τυρνάβου

Άμεση καταγραφή των ζημιών στα ροδάκινα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου (paidis.com) σύμφωνα με το οποίο «τεράστιο πρόβλημα εντοπίζεται σε χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας όψιμων ποικιλιών ροδάκινου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, αφού λόγω του καύσωνα όπως επισημαίνουν οι γεωπόνοι , παρατηρείται κατάρρευση της σάρκας του ροδάκινου όταν εισέρχονται στο στάδιο της τελικής ωρίμανσης.»

Επισημαίνεται ότι οι ροδακινοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου βρίσκονται σε απόγνωση «αφού βλέπουν την παραγωγή τους που βρίσκεται στο στάδιο της συγκομιδής, εξαιτίας του καύσωνα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ως συνέχεια των υψηλών θερμοκρασιών του Ιουνίου, να έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.»

Ζητείται από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε καταγραφή των ζημιών και ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις της τεράστιας ζημιάς που προκάλεσε ο καύσωνας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ