Μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αγιά στον δρόμο προς Αγιόκαμπο το Σάββατο

Δείτε την κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της Αγιάς πραγματοποίησαν μαζική σύσκεψη στην οποία έγινε ενημέρωση από την συνάντηση αντιπροσωπείας των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κέλλα την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Ενημερώσαμε τους συναδέλφους για τις αόριστες υποσχέσεις που πήραμε ότι «θα κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει λύση και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της Αγιάς για τον Daniel» ότι «χρειάζεται χρόνο».
Έχουμε δείξει πολύ μεγάλη υπομονή και δώσαμε μεγάλη πίστωση χρόνου στην Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των παραγωγών της Αγιάς που είναι οι μοναδικοί πλημμυρόπληκτοι αγρότες σε όλη την Θεσσαλία που δεν αποζημιώνονται από τις πλημμύρες παρά τις μεγάλες καταστροφές και την απώλεια παραγωγής.

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και παρότι το θέμα της Αγιάς είναι γνωστό στην ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει δοθεί ακόμη λύση μόνο υποσχέσεις. Υποσχέσεις που οδηγούν σε κωλυσιεργία χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τους παραγωγούς που δεν μπορούν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα.

Επιπρόσθετα η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ με το πετσόκομμα της βασικής ενίσχυσης, την απώλεια χρημάτων με τα οικολογικά σχήματα και την κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο μήλο ύψους 47.5€/στρέμμα, έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την οικονομική και κοινωνική ζωή της επαρχίας.

Ομόφωνα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε μεγάλη μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 20 Ιουλίου με συλλαλητήριο τρακτέρ στην είσοδο της Αγιάς, στον δρόμο Λάρισας – Αγιοκάμπου στις 9.30 το πρωί.
Πήραμε την απόφαση να μοιράζουμε στους διερχόμενους οδηγούς προς τον Αγιόκαμπο ανακοίνωση με τα αιτήματα μας αλλά και θέματα που αφορούν όλους τους καταναλωτές καθώς και τα ποιοτικά μήλα της Αγιάς για να αναδείξουμε το πρόβλημα των πανάκριβων τιμών στα ράφια ενώ εμείς πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή.

Παλεύουμε για την επιβίωση μας, για την οικονομική και κοινωνική ζωή της Αγιάς που βασίζεται στο αγροτικό εισόδημα, για το δικαίωμα μας να ζούμε στα χωριά μας, να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας.
Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεσα να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της Αγιάς. Η Κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο και να δοθεί αποζημίωση στην Αγιά όπως έγινε με όλους τους πλημμυρόπληκτους Δήμους της Θεσσαλίας.

Καλούμε τους αγρότες της Αγιάς να δώσουν βροντερό παρών με την συμμετοχή τους και όπως κάθε φορά κάνουν, ενωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για να διορθωθεί η αδικία σε βάρος τους.
Δηλώνουμε ότι το Σάββατο 20 Ιουλίου είναι η αρχή των κινητοποιήσεων μας. Αν δεν δοθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά το Σάββατο, αν δεν υπάρχει ανακοίνωση του υπουργείου, τότε θα προχωρήσουμε σε δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

Είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και δεν θα επιτρέψουμε την αδικία σε βάρος μας ότι και αν χρειαστεί να κάνουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ