Νεαροί εγκληματολόγοι στην Κατασκήνωση στην Πόλη

Οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” συμμετείχαν στο διαδραστικό εργαστήριο Βιολογίας με τίτλο “Νεαροί Εγκληματολόγοι” που πραγματοποιήθηκε εργαστήριο Βιοϊατρικής στο Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Λάρισας.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την επιστήμη της Βιολογίας κάτω από την έμπειρη και ασφαλή καθοδήγηση της δρ Σοφίας Γεωργίou και γνώρισαν τα εργαλεία του “νεαρού” εγκληματολόγου μέσα από ένα ενδιαφέρον και παιγνιώδες πρόγραμμα γεμάτο μυστήριο και δράση.

Οι μικροί κατασκηνωτές έγιναν “εγκληματολόγοι” παίζοντας ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι. Τα παιδιά γνώρισαν πώς γίνεται η εξαγωγή του DNA και πώς οπτικοποιείται το γενετικό υλικό με υπεριώδες φως, συμμετείχαν στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην αναγνώριση φιαλιδίου με τοξική ουσία και συνδυάζοντας τη νέα γνώση κατάφεραν να εντοπίσουν τον “ένοχο” του εγκλήματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νεαροί Εγκληματολόγοι” ανήκει στις δράσεις του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» που συνδέονται με τις Επιστήμες και την καλλιέργεια της αγάπης για την έρευνα και την καινοτομία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ