Σύμβαση για την ασφάλεια του νερού στο δήμο Τυρνάβου υπέγραψε ο δήμαρχος Στ. Τσικιτσής

Υπογράφηκε η σύμβαση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ και Δήμαρχο Τυρνάβου Στέλιο Τσικριτσή που αφορά τα σχέδια ασφάλειας νερού.
Το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης προϋπολογισμού 60.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ) υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VI «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan) και Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων Ασφαλείας» και αφορά την σύνταξη μελέτης από τον Ανάδοχο για την αποτελεσματική εκπόνηση, εφαρμογή και αξιολόγηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού στον Δήμο Τυρνάβου, έτσι ώστε να πληρούνται σε κάθε περίπτωση οι απαραίτητες προϋποθέσεις σύμφωνα με την Οδηγία 98/83/ΕΚ «σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο σύστημα ύδρευσης του πόσιμου νερού.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής δήλωσε:

“Το νερό για την Δημοτική Αρχή είναι ξεκάθαρα κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο και μόνο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες των ανθρώπων για φθηνό, ασφαλές, ποιοτικό, φθηνό νερό. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης για συγχώνευση των ΔΕΥΑΤ που στόχο έχουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Παράλληλα προχωρούμε , χωρίς καθυστερήσεις, τα αναγκαία έργα υποδομής σε όλο το Δήμο Τυρναβου.

Τέλος να τονίσω ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου ως Δημοτική Αρχή, πάντα με όλες της τις δυνάμεις, στηρίζει και πρωτοστατεί στους αγώνες για την κατοχύρωση του νερού ως κοινωνικό αγαθό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ