ΔΕΥΑΛ: Ολική αποκατάσταση των καθιζήσεων στο οδόστρωμα λόγω Daniel σε Φαλάνη και Γιάννουλη

Εντός φθινοπώρου η ολοκλήρωση των έργων

Στην ολική αποκατάσταση οδών, από τις ζημιές (καθίζηση) που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel στο οδόστρωμα στις κοινότητες της Φαλάνης και της Γιάννουλης προχωρά η ΔΕΥΑΛ. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 910.000 ευρώ, που υλοποιούνται με ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου το πρωί, από τις οδούς στη Φαλάνη, ενώ θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εργασίες και στη Γιάννουλη, το αμέσως επόμενο διάστημα. Συνολικά, αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως ασφαλτικό οδόστρωμα συνολικής επιφάνειας 55.000 τ.μ., ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του φθινοπώρου 2024.

«Με σχέδιο και συνετό προγραμματισμό προχωράμε στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές του Δήμου μας που υπέστησαν και τα μεγαλύτερα πλήγματα. Ήδη έχουν προχωρήσει εργασίες στον κεντρικό δρόμο της Γιάννουλης, καθώς και στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών. Σήμερα, ξεκίνησαν οι εργασίες στη Φαλάνη, με πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες εργασίες και στη Γιάννουλη. Με σταθερά, προσεκτικά βήματα κλείνουμε, μία-μία, τις πληγές του Daniel. Θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμέλεια και προσοχή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ. Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή.

Ο κ.Μαμάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοτάξιο στη Φαλάνη, το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνο Βλαχούλη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, κ. Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

Και στο κέντρο της Λάρισας

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς στην περιοχή της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου, όπου το προηγούμενο διάστημα ήταν σε εξέλιξη εργασίες αντικατάστασης του δικτύου της ΔΕΥΑΛ. Πρόκειται για το πλέγμα των οδών Τζαβέλλα – Ταγμ. Βελησσαρίου-Φαρμακίδου – Παλαιστίνης, καθώς και Λογιωτάτου – Αξενίδου – Λεωνίδου – Νικοδήμου – Τζάρτζανου, στις οποίες έγινε πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτόστρωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ