Συναγερμός και στο νομό Λάρισας λόγω κρούσματος πανώλης σε εκτροφή αιγοπροβάτων στο Δομένικο

Δυστυχώς οι φόβοι κτηνοτρόφων και κτηνιάτρων για την πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος της πανώλης των αιγοπροβάτων και στο νομό Λάρισας επιβεβαιώθηκαν με τον πιο χειρότερο τρόπο, αφού το δείγμα από ζώο που εμφάνιζε κάποια συμπτώματα σε εκτροφή στο Δομένικο βγήκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι θετικό, σημαίνοντας συναγερμό στους επιστήμονες αλλά και στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

Η αγωνία είναι ακόμη πιο μεγάλη με δεδομένο ότι το κρούσμα εντοπίστηκε σε μία περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός αιγοπροβάτων και ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα είναι πολύ μεγάλος.

Ο Ζ. Παρλίτσης

Για μεγάλο πλήγμα στην περιοχή έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Ζ. Παρλίτσης καλώντας τους συναδέλφους τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες που θα εκδώσουν οι κτηνίατροι ώστε να μην επεκταθεί η νόσος και σε άλλες εκτροφές.

Παράλληλα κάλεσε και την πολιτεία να στηρίξει τους κτηνοτρόφους της περιοχής με δεδομένο ότι η πλειοψηφία τους στη Θεσσαλία έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή από τις πλημμύρες του 2023 και δεν αντέχουν άλλες ζημιές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ