Δηλητηρίασαν ζώα στην Αγία Παρασκευή Γόννων

Όπως κατήγγειλαν στο blog Perataria.gr κάτοικοι της γειτονιάς της Αγίας Παρασκευής στους Γόννους χτες το βράδυ 18 προς 19 Ιούλη 2024 κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι τοποθέτησαν φόλες και δηλητηρίασαν σκύλους και γάτες της γειτονιάς (βλέπε φωτο).

Δυστυχώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα γινόμαστε μάρτυρες δηλητηρίασης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι, γάτες), όπου ασυνείδητοι επιχειρούν να τα σκοτώσουν τοποθετώντας φόλες. Υπενθυμίζω ότι τα ζώα αυτά προστατεύονται από το Νόμο (Ν. 4830/2021) και η κακοποίησή τους τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο έως 50.000€ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Όλοι μας πρέπει να καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια κακοποίησης ζώων, και θα πρέπει οι τοπικές αρχές να ελέγχουν και να προβαίνουν  σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά των δραστών.

Με αφορμή το παραπάνω δυσάρεστο γεγονός θέλω να επισημάνω ότι :

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ένα ζώο υπό την επήρεια φόλας, α) καλέσετε την Αστυνομία και αναφέρετε το περιστατικό και β) φωτογραφίστε – αν μπορείτε – το σημείο και παραδώσετε τις φωτογραφίες στην αρμόδια Αντιδημαρχία του δήμου Τεμπών, γ) η περισυλλογή των νεκρών ζώων είναι υποχρέωση και πρέπει να γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Αντιδημαρχίας που έχει την ευθύνη Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, μην προσπαθήσετε εσείς να απομακρύνετε το ζώο και δ) η δηλητηρίαση των ζώων αποτελεί κακούργημα και ενέχει ποινικές κυρώσεις (με ποινή κάθειρξης έως και δέκα(10) χρόνια και χρηματική ποινή από 3.600 ως 18.000 €) και διοικητικές κυρώσεις (50.000 € ανά ζώο).

Δ.Ζ.Γ.

https://www.perataria.gr/dilitiriasan-zoa-stin-agia-paraskeyi-gonnon/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ