Live από τη Λάρισα οι ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της πανώλης

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τη Λάρισα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας ανακοινώνει τα μέτρα του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση και εκρίζωση της νόσου της πανώλης, με αφορμή τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή. Για να δείτε τις δηλώσεις του υπουργού αλλά και του περιφερειάρχη πατήστε ΕΔΩ

Ο υπουργός Κώστας Τσιάρας, ο υφυπουργός Χρήστος Κέλλας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος μετείχαν προηγουμένως σε συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, τους επικεφαλής υπηρεσιών και εκπροσώπους αγροτικών και κτηνιατρικών φορέων για την εφαρμογή των μέτρων.

Από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές της Π.Ε. Λαρίσης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του νοσήματος. Στα δείγματα από μονάδες εκτροφής αιγοπροβάτων στο Δομένικο της Ελασσόνας, έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν θετικά σε κοπάδια. Είχαν προηγηθεί άλλα 3 κρούσματα, στο Καστράκι. Ωστόσο να σημειωθεί ότι η πανώλη δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ