«Νίκη»: Η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών απειλή για την κτηνοτροφία της Θεσσαλίας

Η ανακοίνωση που υπογράφουν η Γραμματεία Λάρισας και 0 αντιπρόεδρος και βουλευτής του κόμματος Γ. Ρούντας

Μετά το νέο κρούσμα στο Δομένικο Ελασσόνας σημάνθηκε συναγερμός στην περιφέρεια Θεσσαλίας με φόβους για την εξάπλωση της πανώλης στην ευρύτερη ζώνη της Θεσσαλίας.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ελπίζουμε να αποδώσουν και αντιμετωπιστεί σύντομα η νόσος.

Από την πλευρά της, η ΝΙΚΗ, η γραμματεία Λάρισας και ο βουλευτής Λάρισας Γεώργιος Ρούντας θα παρακολουθούν στενά το θέμα και τίθενται στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα ώστε να παρέχουν την όποια βοήθεια στην αντιμετώπιση της πανώλης.

Ακόμη, όσον αφορά στη φερόμενη λαθραία εισαγωγή των πρωταρχικά άρρωστων ζώων από την Τουρκία μέσω του Έβρου, ζητούμε να διαλευκανθεί η υπόθεση σε όλο της το βάθος.

Ζητούμε από την πολιτεία να τηρηθούν τα πρωτόκολλα της Ε.Ε. για την πλήρη εξάλειψη της πανώλης και να σταθεί στο πλευρό των κτηνοτρόφων αποζημιώνοντάς τους στο ακέραιο άμεσα και όχι με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν και παρατηρούνται προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες. Ζητούμε επίσης να τους παρασχεθεί αρωγή για την αντικατάσταση των κοπαδιών τους με ζώα υγιή.

Η κτηνοτροφία μας δεν αντέχει άλλα πλήγματα και οι καταναλωτές περαιτέρω ακρίβεια. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι τεράστιας σημασίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ