Χορευτική πανδαισία στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ «Η κοιλάδα των Τεμπών» στο Μακρυχώρι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ “η Κοιλάδα των Τεμπών” στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σωτήρης Σουλούκος και Δημήτρης Τσέτσιλας.

Τον Δήμαρχο Τεμπών συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, Νίκος Μητσογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μιχάλης Αβέλλας, Ζωή Σαραντοπούλου και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Μακρυχωρίου κα. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάμπρος Ζάρρας και Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, κάτοικοι του Μακρυχωρίου, καθώς και επισκέπτες από την γύρω περιοχή και τη Λάρισα.

Τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο κ. Κυρίτσης με την πολυμελή ορχήστρα του. Φιλοξενούμενες χώρες που συμμετείχαν με χορευτικά τμήματά τους ήταν από τη Ρουμανία και την Πολωνία, αν και η Πολωνία αποχώρησε πριν την τελική λήξης του φεστιβάλ. Επίσης συμμετείχαν και όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, τα οποία παρουσίασαν εξαιρετικούς χορούς, από διάφορες περιοχές της χώρας μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Μάγειρα.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Δήμητρα Τάσιου, η οποία κάλεσε τον Δήμαρχο Τεμπών να απονείμει μια αναμνηστική πλακέτα στην φιλοξενούμενη χώρα την Ρουμανία, για τη συμμετοχή τους στο φετινό 7ο Διεθνές Φεστιβάλ.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, τους Αντιπεριφερειάρχες, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και την Πρόεδρο της Δ.Κ. Μακρυχωρίου. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, τόνισε:
“σας ευχαριστώ άλλη μία φορά για την τιμητική πρόσκληση. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση και τη θερμή υποδοχή που δείξατε, φιλοξενώντας τα χορευτικά τμήμτα των χωρών Πολωνίας και Ρουμανίας. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν σε όλες τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, και τους εθελοντές που για ακόμη μία χρονιά έβαλαν τα δυνατά τους, ώστε να οι φίλοι μας να γευθούν τι θα πει Ελληνική φιλοξενία.

Αλλά και απόψε η προσφορά των εθελοντών είναι σημαντική στην επιτυχία της εκπληκτικής τελετής λήξης του 7ου Φεστιβάλ. Η συνεισφορά του Συλλόγου σας στον πολιτισμό, στη διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων, παραμένει στέρεη, ουσιαστική και ζωντανή.

Ως δημοτική Αρχή, είμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, να σας στηρίζουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και των δυνατοτήτων μας. Εύχομαι καλές επιτυχίες και του χρόνου, να είμαστς εδώ και να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερες χώρες με τα χορευτοκά τους τμήματα. Καλή διασκέδαση και Καλή συνέχεια Καλοκαιριού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ