3ος στην Ευρώπη στα Κ-15 στην πάλη παραλίας ο Αριστείδης Ζήδρος της Ε.Α.Λ. Πήγασος

Το χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο ανερχόμενο στυλ πάλης παραλίας (Beach Wrestling) κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το τμήμα πάλης της ΕΑΛ Πήγασος, με τον Αριστείδη Ζήδρο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας όπου διεξήχθη από τις 18-21 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης παραλίας για τις ηλικίες των Κ-15, Κ-17, Κ-20.

Η ελληνική εθνική ομάδα θριάμβευσε κατακτώντας 9 συνολικά μετάλλια και την 3η θέση στο ομαδικό σε αγόρια και κορίτσια. Με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας αγωνίστηκαν και οι δυο πρωταθλητές της ΕΑΛ Αριστείδης Ζήδρος και Ηλίας Καραφύλλης. Τους αθλητές συνόδεψε ο προπονητής του τμήματος πάλης Πέτρος Κρίκης.

Ο Αριστείδης Ζήδρος μπήκε πολύ ψυχωμένα στον πρώτο του αγώνα σε τόσο μεγάλη διοργάνωση, καταφέρνοντας να νικήσει τον Ρουμάνο πρωταθλητή με 3-2 στα σημεία μετά από ένα δυνατό παιχνίδι και ενώ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 1-0. Στον επόμενο γύρο βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή Ελλάδος του 2024 στην Άμμο και ανατρέποντας το εις βάρος του 2-0 κατάφερε να κερδίσει με 3-2, παίρνοντας τη ρεβάνς από την ήττα του στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κατερίνης, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο του.

Στα ημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μολδαβό πρωταθλητή όπου υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του καθαρά με 3-0 στα σημεία. Έτσι βρέθηκε στον μικρό τελικό της κατηγορίας για το χάλκινο μετάλλιο ξανά με τον πρωταθλητή Ελλάδος Κυριαζή, όπου μετά από μια επιβλητική εμφάνιση και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση της κυριαρχίας του, τον υπέταξε με 3-0 στα σημεία κατακτώντας την 3η θέση στην Ευρώπη.

Ο έτερος πρωταθλητής της ΕΑΛ Ηλίας Καραφύλλης στην πρώτη συμμετοχή και εκείνου με τα χρώματα της Εθνικής σε μεγάλη διοργάνωση, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος, κατακτώντας τελικά την 7η θέση στην κατηγορία των 65 κιλών.

Η πάλη στην άμμο είναι ένα εντελώς ξεχωριστό στυλ, έχει άλλες απαιτήσεις και είναι ανερχόμενη. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 θα αποτελέσει άθλημα επίδειξης και το 2032 θα βρίσκεται κανονικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων. Ενώ εξασφαλίζει και τα αθλητικά προνόμια που έχουν οι αθλητές που διακρίνονται για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις σχολές.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΑΛ συγχαίρουν τους παλαιστές και το προπονητικό επιτελείο του τμήματος πάλης για τις νέες μεγάλες διακρίσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ