Εγιναν ένα μουσικοί και κοινό στα Αμπελάκια

Κυριακή βραδάκι ανηφορίσαμε προς το πέτρινο Θεατράκι «Βάσιας Σολωμού», στα Αμπελάκια διασχίζοντας τα όμορφα δρομάκια του χωριού που μας οδήγησαν εκεί. Σιγά-σιγά γέμισαν από συγχωριανούς, επισκέπτες, γνωστούς και φίλους οι κερκίδες του και ενώ τα χρώματα της δύσης κοιτώντας απέναντι προς τους Γόννους χάνονταν μέσα στα πρώτα σύννεφα του ζεστού φετινού καλοκαιριού, όλοι μας με ενδιαφέρον περιμέναμε να φανεί στα ανατολικά του βουνού η πανσέληνος και να ξεκινήσει η συναυλία…

Την εκδήλωση και το καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους έκανε ο πρόεδρος του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Αμπελακίων, Ανδρέας Τσεργάς τονίζοντας την επιτυχία που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους συνεργασίες, ευχαριστώντας τη δημοτική Αρχή και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την τεχνική υποστήριξη. Κλείνοντας έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα των Αμπελακίων, ένα χωριό με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική παράδοση.

«Βρισκόμαστε για ακόμη ένα καλοκαίρι εδώ στο πανέμορφο πέτρινο θεατράκι “Βάσιας Σολωμού” των Αμπελακίων» τόνισε στο χαιρετισμό του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας “Λόγος & Μουσική”, Δημήτρης Γουγουλιάς, « και σε συνεργασία με τους φιλόξενους ανθρώπους του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου των Αμπελακίων και τον πρόεδρό του Ανδρέα Τσεργά, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, σας καλωσορίζουμε και εμείς στην αποψινή μας εκδήλωση με θέμα : «Τραγουδώντας το Καλοκαίρι», όπου οι μουσικοί της ομάδας μας «Λόγος και Μουσική» θα σας παρουσιάσουν ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για το καλοκαίρι, το φεγγάρι, τη θάλασσα και τον έρωτα».

Στη συνέχεια παρουσίασε στο κοινό τους μουσικούς της ομάδας κατά αλφαβητική σειρά που ήταν οι εξής : 1. Γρηγόρης Αποστολόπουλος-τραγούδι, 2. Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου-κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι, 3. Ζαχαρίας Γκάνιαρης-τουμπερλέκι, 4. Στάθης Σταμελόπουλος-μπουζούκι, τραγούδι, 5. Σιμιντζής Αντώνης-πιάνο, 6. Martinos Swinkels-τρομπέτα και 7. Μαρίτσα Τσούμαρη – Γκάνιαρη-κιθάρα – τραγούδι. Την επιμέλεια της μουσικής και των τραγουδιών είχαν η Μαρίτσα Τσούμαρη και ο Στάθης Σταμελόπουλος.

Ήταν μια πετυχημένη βραδιά όπου όλοι μουσικοί και κοινό κατάφεραν να γίνουν μια μεγάλη παρέα, ενώ δεν έλλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις όπως η συμμετοχή του με ένα τραγούδι του γνωστού σε όλους συνταξιούχου γυμναστή και τραγουδιστή, Κώστα Κουτέ και ο ζεμπέκικος χορός από την δασκάλα χορού και χορογράφο, Μαρία Δαλαμάγκα-Ράπτη.

Ευχάριστη έκπληξη η προσφορά σε όλους σπιτικών εδεσμάτων που έκαναν πάλι φέτος, όπως και πέρυσι, οι γυναίκες του Λαογραφικού Μουσείου των Αμπελακίων, τις οποίες συνόδευαν με κόκκινο κρασί.
Εκτός από τη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : ο σεβασμιότατος πατέρας Βασίλειος Γαλούσης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης, Νίκος Ράπτης και ο πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού, Κώστας Τσεργάς.

Επιστολές με ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης απέστειλαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ., Χρήστος Καπετάνος και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.
Η εκδήλωση έγινε με την τεχνική υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού δήμου Τεμπών και του Αντιδημάρχου της Παναγιώτη Γκατζόγια.

Δ.Ζ.Γ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ