Νέο έργο επισκευών και συντηρήσεων σχολικών κτηρίων από τον Δήμο Φαρσάλων

Νέο έργο που περιλαμβάνει εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων ξεκινά στον Δήμο Φαρσάλων μετά από την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού κόστος 80.797,75 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., το οποίο χρηματοδοτείται από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

«Βρισκόμαστε στη θερινή περίοδο των διακοπών και τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις διορθωτικές ή βελτιωτικές παρεμβάσεις στα σχολεία μας, ώστε η νέα χρονιά να μας βρει πανέτοιμους. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως Δημοτική Αρχή, η εκπαιδευτική διαδικασία να διεξάγεται σε χώρους που παρέχουν ασφάλεια και όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές», τόνισε σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Εσκίογλου.

Τα σχολεία όπου θα λάβει χώρα το νέο έργο είναι τα εξής: 1ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, 2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 4ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, 3ο – 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων (Μελλά), 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Φαρσάλων, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Φαρσάλων, ΕΠΑΛ Φαρσάλων, Δημοτικό Βαμβακούς και Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο Βαμβακούς, Νηπιαγωγείο Ευϋδρίου, Δημοτικό Ευϋδρίου, Γυμνάσιο Ευϋδρίου, Δημοτικό Ερέτριας, Νηπιαγωγείο Σταυρού, Δημοτικό Σταυρού και Δημοτικό Διλόφου.

Σημειώνεται πως σε όλα τα παραπάνω σχολεία θα πραγματοποιηθεί έλεγχος και θα γίνει αντικατάσταση των κατεστραμμένων υδρορροών (οριζόντιες και κάθετες) όπου απαιτείται.

Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στις στέγες όλων των σχολείων για τυχόν σπασμένα κεραμίδια και θα γίνει αντικατάσταση με νέα ιδίου τύπου.

Τέλος  η απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής, αποξήλωσης και καθαιρέσεων θα πραγματοποιηθεί  με τα χέρια και θα υπάρξει καθαριότητα του χώρου των σχολείων πριν την παράδοση του έργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ