Στο ΥΠΕΝ ο Δήμαρχος Λαρισαίων – Μετείχε στη συνάντηση εργασίας με Δήμους-ΔΕΥΑ για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Στη συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τα έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης, μετείχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, μετά από τη σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ. Μανώλη Γραφάκου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα.

Πρόκειται για τα έργα που είναι ενταγμένα στη Δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο της συνάντησης βρέθηκαν επί τάπητος τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών, ενώ παρασχέθηκαν κατευθύνσεις για ακόμα ταχύτερη απορρόφηση των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΛ ενταγμένο στη συγκεκριμένη δράση. Πρόκειται για το έργο «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος ΕΕΛ Λάρισας, με λειτουργία και συντήρηση», συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 10,1 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 7,55 εκατ. Ευρώ είναι χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ενώ θα ακολουθήσει και ένα διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας, περίπου 12 μηνών με την περαίωση του έργου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, στην οποία μετείχαν Δήμαρχοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει θέματα που αφορούν γενικότερα την πορεία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ