Κ. Γιαννακόπουλος: Ο «θάνατος» του μικρομεσαίου ιδιώτη γιατρού και εργαστηρίου

Οι διαρκώς αυξανόμενες κυβερνητικές επιθέσεις στους μικρομεσαίους ιδιώτες γιατρούς και εργαστήρια της χώρας, όχι μόνον δεν θα βελτιώσουν το Σύστημα Υγείας στην πατρίδα μας, με ποιοτική αναβάθμιση της περίθαλψης των πολιτών, αλλά θα οδηγήσουν τους γιατρούς και τα εργαστήρια σε υπαλληλοποίηση στις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και τις διαγνωστικές αλυσίδες, ενώ τους ασθενείς να βάζουν βαθύτερα το χέρι στη τσέπη τους σε κάθε αναζήτηση υπηρεσίας υγείας.

Αυτό αποτελεί ένα σατανικό σχέδιο ώστε να επικρατήσουν οι όμιλοι, στους οποίους θα απευθύνονται πλέον οι νέοι γιατροί για εργασία, με εναλλακτικό σενάριο τη φυγή στο εξωτερικό. Εν ολίγοις το Σχέδιο Πισσαρίδη στην πλήρη εφαρμογή του στην υγεία.

Ο εξαναγκασμός των ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη κενών στο ΕΣΥ, κυρίως στις νησιωτικές και άγονες περιοχές, με την επικείμενη απειλή της λύσης της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και της διακοπής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που πρότεινε ο Υπ. Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης και νομοθετείται τις επόμενες μέρες, δείγμα της ανεπάρκειας του Υπουργού και της λανθασμένης πολιτικής υγείας της κυβέρνησης, μαζί με επιμονή τους στο ληστρικό clawback που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα των εργαστηρίων, αποτελούν σήμερα μείζον θέμα για την χώρα.

Μπροστά σ αυτή τη ζοφερή εικόνα, οι ηγεσίες του ιατρικού κινήματος πρέπει να δράσουν άμεσα, καίρια και να στείλουν ηχηρό μήνυμα στον Υπ. Υγείας και τον πρωθυπουργό πως είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια μας, το λειτούργημά μας, και την υγεία των πολιτών στους οποίους ανήκει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι κατάκτηση τους και δεν την έφερε κανένας από τους κυβερνώντες από το σπίτι του. Είμαστε αποφασισμένοι τις επόμενες μέρες ενωμένοι, να προασπίσουμε τα δικαιώματα των γιατρών και την υγεία των πολιτών συντεταγμένα σε κάθε επίπεδο.

Καλούμε όλους τους γιατρούς σε επαγρύπνηση και συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν από τα πανελλήνια όργανά μας και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους. Καλούμε επίσης τους γονείς των νέων γιατρών να μας συμπαρασταθούν, αν δεν θέλουν τα όνειρα για τα παιδιά τους να σβήσουν μέσα σε μια νύχτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ