Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας για την πανώλη των μηρυκαστικών

Τις τελευταίες μέρες με την εμφάνιση κρουσμάτων πανώλης η αιγοπροβατοτροφία της Θεσσαλίας περνάει δύσκολες στιγμές. Η ασθένεια μεταδίδεται μόνο στα αιγοπρόβατα και για αυτόν τον λόγο πρέπει από την μεριά μας να λάβουμε μέτρα προφύλαξης για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω. Έτσι πρέπει :

1) Οι κτηνοτρόφοι να μην βγάζουν τα αιγοπρόβατα έξω για βοσκή.
2) Να απολυμαίνουν τα οχήματα και τον χώρο κατά την παραλαβή του γάλακτος και των ζωοτροφών.
3) Να μην επισκέπτονται κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις άλλων κτηνοτρόφων και να μην ανταλλάσσουν ζωοτροφές.
4) Όταν παρατηρήσουν κάποια ζώα να μην είναι καλά να ενημερώσουν άμεσα την κτηνιατρική υπηρεσία.
5) Να ακολουθούν τις υποδείξεις της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Για ακόμα μία φορά να τονίσουμε ότι η εν λόγω ασθένεια δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ούτε μέσω του γάλακτος ή του κρέατος.
Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή που περνάμε προέχει το σταμάτημα της εξάπλωσης της ασθένειας και η εξαφάνισή της. Οι μόνοι που δεν φταίνε για την εμφάνιση της ασθένειας είναι οι κτηνοτρόφοι και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.

Τέλος ενημερώνουμε τους συνάδελφους κτηνοτρόφους ότι την Παρασκευή 26/07/2024 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Ελασσόνας η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει εσπερίδα με θέμα : «Πανώλη μικρών μυρηκαστικών: Εξελίξεις και σχέδια βιοασφάλειας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ