Β. Κόκκαλης: Κυβερνητικό φιάσκο η εξόφληση των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του Daniel

Ως «κυβερνητικό φιάσκο» χαρακτηρίζει τη σημερινή εξόφληση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως «οι σημερινές πληρωμές που χαρακτηρίστηκαν από τον ΕΛΓΑ ως εξόφληση των αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τις καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου από τη θεομηνία Daniel, αποτελούν μνημείο κυβερνητικής ανικανότητας.

Περιμένοντας εδώ και μήνες γεμάτοι προσδοκίες που τους δημιούργησαν οι αναρίθμητες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, οι πληγέντες είδαν σε κάποιες περιοχές να μην μπαίνει ούτε ευρώ στον λογαριασμό τους (π.χ. στον Δήμο Τεμπών, στη Φαλάνη και αλλού), ενώ σε άλλες περιπτώσεις, σε αρκετά προϊόντα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους κάτω του 50% σε σχέση με την συνολική ασφαλιζόμενη αξία.

Το συγκεκριμένο «ναυάγιο» σε συνδυασμό με τις αδικίες στα πορίσματα του ΕΛΓΑ, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου σε ότι αφορά τη διαχείριση των συνεπειών από τις πλημμύρες. Και δυστυχώς αυτή την ανεπάρκεια την πληρώνει στο τέλος ο μοναδικός που δεν ευθύνεται, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος» καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ