Συνάντηση Κέλλα με κτηνοτρόφους της Περαχώρας Τυρνάβου για το θέμα των φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή

Συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων της περιοχής της Περαχώρας Τυρνάβου είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στο γραφείο του στο ΥΠΑΑΤ.

Μείζον θέμα της συζήτησης ήταν δημοσιεύματα που αναφέρονται στη δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων σε έκταση 900 στρεμμάτων περιμετρικά του χωριού σε δημόσιες εκτάσεις, στις οποίες βοσκούν πάνω από 12.000 πρόβατα. Οι κτηνοτρόφοι μετέφεραν στον υφυπουργό την έντονη ανησυχία τους, σημειώνοντας ότι θα πληγεί η άσκηση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας της περιοχής από τα δύο πράσινα πάρκα. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου, δε, στον οποίο ανήκει η μία εκ των εκτάσεων, αποφάσισε ομόφωνα να μην παραχωρήσει ή εκμισθώσει τη γη για την κατασκευή των πάρκων.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικοινώνησε άμεσα με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου, οι οποίες και εξετάζουν το θέμα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση η οποία θα πλήττει τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο Χρήστος Κέλλας στο περιθώριο της συνάντησης δήλωσε: «Έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι είμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες πλήττουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα, που αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουμε τα κρούσματα και εν τέλει να εκριζώσουμε την πανώλη από τη χώρα μας. Οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι της Περαχώρας δεν έχουν λόγο να ανησυχούν και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας και οι Βασίλειος Αντωνίου, Κωνσταντίνος Γκατζόγιας και Βασίλειος Αγγέλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ