Στο Σινέ Μύλος ο Βιογράφος του Ennio Morricone για τους Αδιάφθορους την Τρίτη

Η αριστουργηματική Κινηματογραφική ταινία “Οι Αδιάφθοροι 1987” του Μπράιαν ντε Παλμα, θα προβληθεί την Τρίτη 30 Ιουλίου και ώρα 22:00 στο Σινέ Μύλος ”Μπαρμπης Βοζαλης” με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος και την Ομάδα Προβολών “Ennio On Big Screen” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτο Αθηνών.

Την ταινία-αφιέρωμα στο μεγάλο, βραβευμένο με όσκαρ, συνθέτη, θα προλογίσει ο συγγραφέας και βιογράφος που εμπιστεύθηκε ο Ennio Morricone την βιογραφία του, Alesandro De Rosa. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις στον συγγραφέα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, στην Αμερική του ’30, ο διάσημος γκάνγκστερ Al Capone ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το Σικάγο, μέσω ενός δικτύου διαφθοράς που περνά μέσα από πολιτικούς, δικαστές και αστυνομικούς. Μία ομάδα από «Αδιάφθορους» (όπως τους αποκαλούσαν τα ΜΜΕ της εποχής) πράκτορες θα βαλθεί να τον ρίξει από το θρόνο του.

Η ταινία είναι μία παγκόσμια εμπορική επιτυχία των 80’s με ένα καταπληκτικό επιτελείο ηθοποιών όπως ο Kevin Costner, ο Andy Garcia (ο Sean Connery τιμήθηκε με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου)κι έναν αξέχαστο Robert De Niro ως Capone. Είναι η τρίτη οσκαρική υποψηφιότητα του Ennio Morricone στην κατηγορία της καλύτερης μουσικής.
Η σεκάνς στο σταθμό του τρένου, με σαφείς αναφορές στο «Θωρηκτό Ποτέμκιν» (1925) του S.M. Eisenstein, αποτελεί μάθημα μοντάζ.

Να σημειωθεί ότι δεν θα γίνουν κρατήσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να παρακολουθήσει την ταινία και ανήκει σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, κλπ) μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6943 812013.

Διεύθυνση: Μανωλάκη 6
Πόλη/ΤΚ: Λάρισα, 41222
Πρόεδρος: Κ. Παπακώστας
Κινητό: 6943812013
www.morricone-friends.gr
https://www.facebook.com/EnnioMorricone.gr/?fref=ts

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ