Δημ. Κουρέτας: Καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανώλης η ταχύτητα με την οποία δράσαμε

Ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε απολογισμό των ελέγχων σε κτηνοτροφικές μονάδες και σφαγεία

Σημαντικά στοιχεία για την πορεία των ελέγχων εντοπισμού και περιορισμού των κρουσμάτων πανώλης, παρέθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη «μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 227.930 αιγοπρόβατα στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων. Διαπιστώθηκαν 22 θετικά κρούσματα και έχουν θανατωθεί 7.177 σε σύνολο 9.257 προς εκρίζωση. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ τα σφαγεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 2 Αυγούστου».

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε έναν χάρτη των τυροκομείων στα οποία έχει γίνει έλεγχος από τον ΕΦΕΤ, καθώς και των 860 εκτροφών που γίνονται στις περιοχές Δομένικο και Δαμάσι, στις οποίες ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα. «Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο και την ταχύτητα που έχει λειτουργήσει όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε ολοκληρώσει την ιχνηλάτηση και στη συνέχεια θα γίνουν επανέλεγχοι.

Το βασικό είναι να τελειώσει γρήγορα η ιχνηλάτηση» δήλωσε ο κ. Κουρέτας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη των κοινοτικών παραγόντων που βρέθηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλία για την επιχείρηση αντιμετώπισης της πανώλης, σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας δέχτηκε τα εύσημα για το πλάνο δράσης της, το οποίο βασίστηκε στην ταχύτητα και στον συντονισμό, τα οποία θα αποτελέσουν οδηγό και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ