Ανοικτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, για την πανώλη των ζώων

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στις κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου μας, εξαιτίας των κρουσμάτων πανώλης που έχουν εντοπιστεί σε διάφορα χωριά.
Μετά όμως χθεσινό δημοσίευμα, που ανάφερε, ενδεχομένως και αβάσιμα, ότι τρεις κτηνίατροι έχουν προσβληθεί από πανώλη, η ανησυχία γίνεται φόβος.

Η πληροφόρηση που υπάρχει, προς την κοινωνία, είναι ανεπαρκής και οι τρόποι προστασίας τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των ποιμνίων τους, σχεδόν ανύπαρκτη.

Η απουσία κτηνιάτρου από τις υπηρεσίες του Δήμου, θεωρείται πλέον καθοριστικής σημασίας γεγονός, για την παραπληροφόρηση και την έντονη ανησυχία της κοινωνίας.

Κρίνεται αναγκαία η άμεση στελέχωση της γεωτεχνικής υπηρεσίας του Δήμου με κτηνίατρο, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα που είναι εξεχόντως απαραίτητος, αλλά και για τα αδέσποτα ζώα, που αποτελούν μόνιμο πρόβλημα και ανεπίλυτο.

Ζητάμε άμεση ενημέρωση, συνολικά του Δήμου μας, με υπευθυνότητα και συγκεκριμένες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την υγεία των κτηνοτρόφων, των οικογενειών τους, της κοινωνίας ολόκληρης και των ποιμνίων τους.
Επίσης ζητάμε άμεσες ενέργειές σας, προς την περιφέρεια και τα σχετικά με το θέμα υπουργεία, ώστε να υπάρξει αποζημίωση προς τους κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί ζημιά αλλά και προς τους υπόλοιπους που δεν μπορούν να πουλήσουν πλέον το γάλα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών παρακολουθεί στενά το θέμα και καλεί τους δημότες να κάνουν το ίδιο, ώστε έτσι να περιοριστεί ο κίνδυνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ