Βγαίνουν τρακτέρ αύριο στον κόμβο Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες του Νομού Λάρισας να δώσουν βροντερό παρών με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 1η Αυγούστου μετά από αποφάσεις των μαζικών συσκέψεων που έγιναν σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα.
Όλοι 11 το πρωί με τα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον Κόμβο Πλατυκάμπου και στην πλατεία Φαρσάλων.

Στέλνουμε  μήνυμα αποφασιστικότητας οτι δεν θα ανεχτούμε την αδικία που έχει συντελεστεί με τις πρόσφατες πληρωμές του ΕΛΓΑ για τις πλημμύρες. Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις πλημμύρες και ακόμη δεν έχουμε αποζημιωθεί και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να ζήσουμε αφού δεν έχουμε άλλο εισόδημα.

Το απόγευμα στο Δημαρχείο Καρδίτσας, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ θα συναντηθεί με τον Υπουργό κ. Τσιάρα για να συζητήσει αυτά τα αιτήματα και να δοθούν λύσεις.

Διεκδικούμε να δοθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων σε όλους τους αγρότες από τις πλημμύρες του Daniel σε όλα τα χωριά και προϊόντα του Νομού με βάση την πραγματική ζημιά και απώλεια της παραγωγής.

Να υπάρχει αναπλήρωση εισοδήματος για όσα χωράφια δεν καλλιεργήθηκαν φέτος εξαιτίας ζημιών από τις πλημμύρες, φερτά υλικά, διάβρωση εδάφους κλπ

Να ενταχθούν στις αποζημιώσεις οι παραγωγοί της Αγιάς.

Να δοθεί αναπλήρωση εισοδήματος για τον περονόσπορο, την φόμωψη, την φαιά σήψη, την ακαρπία σε προϊόντα, προστασία και αποζημίωση απο την πανώλη στα μικρά μηρυκαστικά ζώα.

Μείωση του κόστους παραγωγής, οχι στις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων που μας διώχνουν από την καλλιέργεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ