Δείτε τί συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου που ξεκίνησε με ενημερώσεις από την πλευρά του δημάρχου Στ. Τσικριτσή πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του περονόσπορου για το οποίο υπήρξε άρνηση αποζημίωσης των πληγέντων αμπελουργών της περυσινής χρονιάς, από την πλευρά του υπουργείου, με τον κ. Τσικριτσή να μιλά για τεράστια αδικία επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες της ασθένειες φαίνονται και στη φετινή παραγωγή και να καλεί τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα. Μάλιστα ο δήμαρχος κάλεσε την κυβέρνηση να βρει χρήματα από τον προϋπολογισμό για να αποζημιώσει τους Πληγέντες όπως βρήκε χρήματα για να στείλει τις φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, υπακούοντας στις εντολές του ΝΑΤΟ.

Από τον δήμαρχο τέθηκε και το θέμα της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πέρα χώρα, με τον κ. Τσικριτσή να τονίζει ότι η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη στην εγκατάστασή του, αλλά και να σημειώνει ότι με το θέμα ασχολείται αφιλοκερδώς δικηγόρος με τον οποίο ήλθε σε επαφή, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων στις οποίες οι ιδιώτες επιδιώκουν να εγκαταστήσουν το πάρκο.

Ξεκάθαρα αντίθετες με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πέρα Χώρα ήταν και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης των κ.κ. Αμάρι και Κόκουρα.

Εντονος προβληματισμός εκφράστηκε τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για το θέμα της πανώλης των μηρυκαστικών με τον κ. Τσικριτσή να τονίζει την αναγκαιότητα άσκησης πιέσεων ώστε να υπάρξουν γρήγορες και στο 100% της ζημιάς αποζημιώσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν.

Προβληματισμένος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εμφανίστηκε και ο κ. Κόκουρας εκφράζοντας φόβους για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην περιοχή, αφού όπως τόνισε υπάρχει τεράστια έλλειψη αμνοεριφίων για να μπορέσει να καλυφθεί άμεσα το ζωικό κεφάλαιο που θανατώθηκε.

Τέλος ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που είχε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για το θέμα του σχολείου των Δένδρων – Πλατανουλίων λέγοντας ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο που πήγαιναν μέχρι πέρυσι μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων διδακτηρίων σε Δένδρα – Πλατανούλια και επεσήμανε ότι μετά από παρέμβαση και πιέσεις της σημερινής δημοτικής θα σβήσει το χρέος που διεκδικούσε το ταμείο Εθνικής Αμυνας ως ενοίκιο για την παραχώρηση του σχολείου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σεισμόπληκτων μαθητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ