Bay Watch στο Δήμο Αγιάς

Σε πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη οι παραλίες

Σε πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη βρίσκονται και φέτος οι παραλίες του Δήμου Αγιάς μετά τη σύμβαση του δήμου με την ναυαγοσωστική σχολή InAction. Η σύμβαση ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς.

Ήδη λειτουργούν πέντε πύργοι ναυαγοσωστών στους οποίους υπηρετούν συνολικά δέκα άτομα με την χρήση δύο μεγάλων και πέντε μικρών σκαφών που επιτηρούν το σύνολο της παραλίας του Δήμου.

Χθες, παρουσία του υπεύθυνου τουρισμού και πρώην αντιδημάρχου Β. Λέτσιου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος ναυαγοσωστικής κάλυψης του Δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο σε κάθε ναυαγοσωστικό πύργο υπάρχει πλήρης εξοπλισμός, με απινιδωτή, πλήρες φαρμακείο, φορείο διάσωσης, φιάλες οξυγόνου και εποπτικά μέσα. Μάλιστα οι διασώστες την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετώπισαν με επιτυχία τέσσερα περιστατικά κινδύνου στην παραλία και δέχθηκαν τις δημόσιες ευχαριστίες του Δήμου Αγιάς.

Οι σταθμοί των ναυαγοσωστών βρίσκονται στην παραλία του Αγιοκάμπου (3) στην παραλία της Βελίκας (1) και στην παραλία του Στομίου (1). Τα δε σκάφη εκτελούν καθημερινές περιπολίες σε ολόκληρο το μέτωπο. Στη ναυαγοσωστική κάλυψη συνδράμουν επίσης το Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου, το ΕΚΑΒ καθώς και τα Κέντρα Υγείας Σωτηρίτσας και Αγιάς.

Τόσο ο Δήμος Αγιάς, όσο και η ναυαγοσωστική σχολή InAction εφιστούν την προσοχή στους λουομένους και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, τα άτομα με προβλήματα υγείας και τα παιδιά, να επιλέγουν τις παραλίες όπου λειτουργούν ναυαγοσωστικοί σταθμοί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Ιδιαίτερα για τα παιδιά επισημαίνουν ότι χρειάζονται συνεχή επιτήρηση, καθώς ο πνιγμός των παιδιών είναι «βουβός» και για το λόγο αυτό η χώρα μας θρηνεί κάθε χρόνο θύματα.

Μετά τη λήξη της ναυαγοσωστικής περιόδου, τα δύο μεγάλα σκάφη θα παραμείνουν στην περιοχή συνδράμοντας τις προσπάθειες του Λιμεναρχείου Αγιοκάμπου, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ