Συμπαράταξη Λαρισαίων: Η …σφραγίδα του κ. Μαμάκου

Τα πρώτα 70 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου και παρουσιάστηκαν χθες, Παρασκευή, 2/8/2024 για τη δωρεάν αξιοποίησή τους από τους Λαρισαίους πολίτες.

Ο κος Μαμάκος έσπευσε να φωτογραφηθεί και να δηλώσει αυτό-επαινούμενος πως «είναι σημαντικό να ξέρεις, πού και πότε βάζεις τη σφραγίδα σου».

Κατανοητό, πως ως νέος Δήμαρχος Λαρισαίων ψάχνει να βάλει κάπου τη σφραγίδα του. Από την άλλη, πόσο η «ανασφάλεια ανεπάρκειας» θα υπερβαίνει τον πολιτικό πολιτισμό;

Να πεις ότι δεν υπάρχουν θετικά παραδείγματα από το παρελθόν;

Ας παραδειγματιστεί από το συντοπίτη μας πρώην Υπουργό Γ. Σουφλιά που στα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου κάλεσε τον προκάτοχό του Κ. Λαλιώτη (για να αντιλαμβανόμαστε τις διαφορές συμπεριφοράς).

Το σημαντικό, βέβαια, για τους πολίτες είναι ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Πέρα από τις μικροπολιτικές μικρότητες υπάρχει το μέλλον αυτής της πόλης. Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους τα πρώτα κοινόχρηστα ποδήλατα. Χρειάζεται να αξιοποιηθούν. Και εκεί, από τη νέα Δημοτική Αρχή του κου Μαμάκου περιμένουμε, επιτέλους, το δικό της σχεδιασμό σε μία πορεία αλλαγής της κουλτούρας των πολιτών που αποτελεί όρο επιβίωσης της πόλης.

Εμείς τώρα, όπως και χθες, θα είμαστε παρόντες.

Υ.Γ. Για την ιστορία, το έργο αυτό των ΚΧ ποδηλάτων μελετήθηκε, εντάχθηκε για χρηματοδότηση, έγινε ο διαγωνισμός και υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο και υλοποιήθηκε  μέχρι την εγκατάσταση  (που ο ανάδοχος ζήτησε παράταση για αυτό και δεν τοποθετήθηκαν εντός Νοεμβρίου 2023)  από την δημοτική αρχή Καλογιάννη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ