Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την πανώλη των μηρυκαστικών πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα με θέμα «Πανώλη μικρών μηρυκαστικών», που διοργάνωσε ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μακρυχώρι, για την Κτηνοτροφία που περνάει δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες εξαιτίας των κρουσμάτων πανώλης.

Οι ομιλητές με την άριστη γνώση τους και εμπειρία, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Τμηματάρχης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, Παναγιώτης Τσιαμπαλής, έδωσαν στους κτηνοτρόφους χρήσιμες οδηγίες για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών και την δυνατότητα να ενημερωθούν, να βελτιωθούν και να λάβουν τα σωστά μέτρα προφύλαξης για να μην εξαπλωθεί η νόσος. Τόνισαν τους κινδύνους της χαλάρωσης, καλώντας τους κτηνοτρόφους να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα.

Παρόντες στην εσπερίδα ήταν ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Τσέτσιλας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών Μιχάλης Λίταινας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μητσογιάννης και Θανάσης Καραναστάσης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τεμπών Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Κωστή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Αβέλλας και Νίκος Νταφούλης, πρόεδροι δημοτικών Κοινοτήτων, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Παλάσκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλόγων Θεσσαλίας Δημήτρης Μπαλούκας και μέλη της και ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία των Κτηνοτρόφων του Δήμου Τεμπών.

Η δημοτική Αρχή Τεμπών ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν. «Η πρόληψη είναι ευθύνη όλων και η μεγαλύτερη επιτυχία για την Κτηνοτροφία, είναι να παραμείνουμε άπαντες σε επιφυλακή. Αν συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια, με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη και για άλλη μία φορά με υπομονή και συνεργασία, θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ