Συμπαράταξη Λαρισαίων: Προτεραιότητα η υγιεινή των σχολείων των παιδιών μας!

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Λαρισαίων προκήρυξε τις προηγούμενες μέρες την πρόσληψη 180 ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων. Η προκήρυξη, που είναι για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΑΣΕΠ ΣΟΧ) για το διδακτικό έτος 2024- 2025, αναφέρεται σε 120 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και σε 60 μερικής (3ωρης ημερήσιας απασχόλησης).

Περιμένουμε στο επόμενο διάστημα από τη σημερινή Δημοτική Αρχή την έναρξη της διαδικασίας μετατροπής των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους με ιδίους πόρους.

Μια πρακτική που ακολούθησε απαρέγκλιτα ο Δήμος μας τα προηγούμενα χρόνια με επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη (την περσινή περίοδο, μάλιστα, η μετατροπή των συμβάσεων έγινε από το Σεπτέμβρη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).
Γνωρίζουμε όλοι τα ζητήματα που υπάρχουν με την έλλειψη προσωπικού. Με τις νέες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και αυτή τη χρονιά.

Η μετατροπή των συμβάσεων των 60 εργαζομένων σε πλήρους δεν είναι απλά θέμα ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος για πλήρη απασχόληση των εργαζόμενων, που για χρόνια φροντίζουν για την καθαριότητα των σχολείων των παιδιών τους.
Ούτε είναι ζήτημα ικανοποίησης απλά των αιτημάτων των διευθυντών των σχολείων που αγωνιούν για την καθαριότητα των σχολείων που έχουν την ευθύνη.

Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ζήτημα επιλογής μιας οργανωμένης κοινωνίας, μετά μάλιστα από την εμπειρία μιας υγειονομικής κρίσης, που βάζει προτεραιότητες και δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα υγιεινής. Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα να περισσεύουν μόνο για Φεστιβάλ Καφέ και έξοδα επικοινωνίας.

Η υγιεινή στο χώρο των σχολείων, στο χώρο που είναι τα παιδιά μας, επιβάλλεται να είναι η πρώτη προτεραιότητα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ